2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonOrszágos közvélemény-kutatást indít a Magyar Szolidaritás Mozgalom

Országos közvélemény-kutatást indít a Magyar Szolidaritás Mozgalom


Országos, anonim közvélemény-kutatást indít a Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) - jelentette be Kónya Péter a szervezet egyik társelnöke kedden Budapesten.

Kónya Péter

Kónya Péter


A Kónya Péter sajtótájékoztatóján bemutatott kérdőívből kiderült, hogy a kezdeményezők egyebek mellett arra várnak választ az utcán megkérdezettektől, hogy egyetértenek-e a kormány tevékenységével, illetve a nemzeti konzultációs kérdőívek kiküldésével. A válaszadóktól azt is meg szeretnék tudni, mely pártokkal működjön együtt a Szolidaritás, és gyakoroljanak-e nyomást tüntetésekkel a kormányzatra. A kérdőívekre adott válaszokat július elején fogják összegezni és értékelni.


Kónya Péter a kormány kétéves tevékenységét úgy foglalta össze, hogy "dühös magyarok" lettek a polgárokból, az Orbán-kormány pedig nem élt, hanem visszaélt a kétharmados felhatalmazással. A kormányzat intézkedéseivel nagyon nehéz helyzetbe hozták az emberek jelentős részét, akik úgy érzik, hogy kiszolgáltatottá váltak, megélhetésük, munkahelyeik kerültek veszélybe - tette hozzá. A Szolidaritás társelnöke szerint az emberek nemcsak a jelenlegi kormány, hanem az elmúlt 20 év politikájában is csalódtak, emiatt pedig egyfajta passzivitás érzékelhető.

ezo_banner

HIRDETÉS


Hozzátette: a kormány által kezdeményezett "nemzeti inzultációval" szemben, amelyben álkérdéseket tesznek fel, a Szolidaritás egyebek mellett arra vár választ, hogy az emberek kívánnak-e előrehozott választásokat, és kikkel szeretnék a váltást végrehajtani. A kitelepüléseket arra is felhasználják, hogy papírgyűjtést szervezzenek a nemzeti konzultációs kérdőívekből. A Szolidaritás csatlakozott a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének kezdeményezéséhez és a papírgyűjtésből befolyó összeget Esztergom egyik óvodájának ajánlanák fel.


A sajtótájékoztatót követően a szervezők egy sólabdával (egy sóval töltött zoknival) elkezdték lerombolni az Orbán-kormányt szimbolizáló narancssárga piramist.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-06-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite