2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
BulvárOrszágos munkaszünet Vilmos és Kate nagy napján?

Országos munkaszünet Vilmos és Kate nagy napján?


A jövő év elején jelentik be Vilmos brit trónörökös és kedvese, Kate Middleton eljegyzését, és a pár a nyáron össze is házasodik - közölte tényszerű információként a keddi brit bulvársajtó.

Vilmos herceg


A Daily Mirror udvari bennfentesei szerint már az is eldőlt, hogy a hercegi menyegző napját országos munkaszünetté nyilvánítják.
A jól értesült források szerint a 28 éves Vilmos - Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a trónutódlási sorban - "szívesen maradt volna agglegény a harmincas évei közepéig ... ám tudja, hogy számára Kate az igazi ... és felismerte, hogy nem várathatja örökké".


A brit királyi légierő (RAF) kötelékében helikopterpilótaként szolgáló Vilmos - Nagy-Britannia jövendő uralkodója - 2001-ben ismerkedett meg polgári származású barátnőjével a skóciai St. Andrews egyetemén. A házassági pletykák attól a pillanattól kezdve keringenek a brit sajtóban, hogy nyilvánvalóvá vált a kapcsolat komoly jellege.
A herceg - általános megdöbbenésre - három éve szakított ugyan kedvesével, de a mosolyszünet alig két hónapig tartott, és az ifjú trónörökös sikeresen visszakönyörögte magát Kate kegyeibe.


Az eljegyzési és esküvői találgatások hulláma időről időre magasra csap, főleg karácsony közeledtével. A Woolworths, az egykori patinás brit áruházlánc például már 2006 karácsonyára legyártatott 25 ezer bögrét, 12 ezer tányért és 15 ezer szalvétát Vilmos és Kate "eljegyzési" portréjával. A Woolworths azóta tönkrement, a várva várt bejelentés pedig még mindig nem hangzott el.
A keddi Daily Mirror forrásai azonban most már tényként állítják, hogy az eljegyzést 2011 elején hivatalosan bejelentik, és az esküvő júliusban vagy augusztusban lesz - a pontos dátumot majd később jelölik ki. A lap szerint a trónörökösi házasság "tökéletes születésnapi ajándék lesz" a nagyszülők számára, a nagymama, II. Erzsébet királynő ugyanis jövőre lesz 85 esztendős, férje, Fülöp edinburghi herceg pedig 90. életévét tölti be.

 

Vilmos herceg1


Az esküvő időpontjáról felröppent eddigi találgatásokban 2012 is gyakran felmerült, de azt a dátumot bennfentesek kevésbé tartják valószínűnek, tekintettel arra, hogy a királynő akkor ünnepli trónra lépésének gyémántjubileumát, vagyis 60. évfordulóját, abban évben rendezik a londoni nyári olimpiai játékokat, valamint a közös lengyel-ukrán szervezésű labdarúgó Európa-bajnokságot is. Ez utóbbin Vilmos - mint az angol labdarúgó szövetség elnöke - hivatalos minőségben lesz jelen, és udvari megfigyelők szerint e három nagy rendezvénysorozat mellé már "túl sok lenne" egy világraszóló trónörökösi esküvő is.


A jövő évi dátum mind valószínűbbé válását jelzi az is, hogy a legnagyobb brit fogadóiroda-hálózat, a William Hill felfüggesztette a tétek elfogadását a 2011-es hercegi esküvőre, és már csak arra lehet tippelni, hogy Vilmos és Kate melyik hónapban kel egybe.
A keddi Mirror már a várható vendéglistát is "összeállította". A lap szerint nyilvánvalóan jelen lesznek az európai monarchiák - például Svédország, Norvégia, Hollandia, Dánia - koronás fői, emellett államfők és miniszterelnökök is, bár Barack Obama amerikai elnököt valószínűleg felesége, a királynővel híresen jó viszonyt ápoló Michelle képviseli majd. A lap a celebvilág legnagyobb sztárjai közül Sir Paul McCartney, Sir Elton John és Phil Collins meghívását tartja bizonyosnak. A valószínű helyszín a Westminster apátság, a londoni parlamenttel szemközt emelkedő ősi koronázó templom, ahová kétezer vendég fér be. Itt tartotta esküvőjét 1947-ben II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg is.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-10-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite