2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonOrszágszerte 177 alkalommal riasztották a tűzoltókat a viharkárok miatt

Országszerte 177 alkalommal riasztották a tűzoltókat a viharkárok miatt


Kedden, éjfélig országszerte 177 riasztás érkezett a tűzoltókhoz viharkárok miatt. Senki nem sérült meg - közölte az Országos Katasztrófavédelem Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerda reggel az MTI-vel.

vih

Petróczi Tímea elmondta, hogy leginkább az erős széllökések okoztak gondot. A tűzoltóknak 158 alkalommal kellett kidőlt fákat, letört faágakat eltávolítaniuk, 12 épületben keletkezett kár, több helyen a kémények sérültek meg, további hat esetben pedig vizet kellett szivattyúzniuk.

A Veszprém megyei Ősiben villám csapott egy épületbe, a tűzoltóknak sikerült este tízre eloltani a tüzet, de az ott lévő állatok elpusztultak.

A legtöbbször Budapesten, Pest és Baranya megyében riasztották a tűzoltókat. Ferihegyen, a Liszt Ferenc repülőtéren mintegy egy órán át a forgalmat is leállították a vihar miatt - tette hozzá az OKF szóvivője.

Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője azt közölte, hogy a fővárosban kedd estétől szerda reggel hét óráig negyven esetben riasztották a tűzoltókat a vihar miatt.

A legtöbbször fakidőlés miatt kellett kivonulniuk, de volt olyan ház is, amelyből az egy méter magasan álló vizet kellett kiszivattyúzniuk. A XVI. kerületben egy családi házba villám csapott, emiatt a tetőszerkezete részben leégett, de senki nem sérült meg. A tűzoltóknak a XVI., a XVII., a XVIII. és a XIX. kerületben volt a legtöbb munkájuk a vihar miatt - mondta Kisdi Máté.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-07-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite