2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonOS - Az MSZP Országos Központjának közleménye

OS - Az MSZP Országos Központjának közleménye


A főpolgármester tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ő valójában jó ember, csak a csúnya, balliberális sajtó szerint nem az, azonban zavaros mondandója leleplezi.

MSZP logo2


Tarlós szerint mindenki hibás: a parlament, a kerületek, az "elmúlthúszév" és maguk a hajléktalanok is, csak ő nem. Ő, aki hívő embernek mondja magát, csak segíteni akar. Nagy kár, hogy sem tettei, sem kinyilatkozásai nem erősítik ezt meg. Felháborító, ahogyan néhány szerencsétlen sorsú ember esetéből rosszindulatúan általánosít, s ezzel a hajléktalanokat hibáztatja sorsukért.

Olyan érzésünk van, mintha a főpolgármester számára kezdene - így a választások közeledtével - kellemetlenné válni a bábáskodása mellett meghozott szabálysértési törvény. Talán ő is figyeli a közvélemény-kutatásokat, vagy olvasta, hogy a budapestiek többsége nem támogatja a hajléktalanok közterületekről való kitiltását?

De hiába tolja el magától a felelősséget, mi emlékszünk arra, hogy ő volt a fő kezdeményező, ő hirdetett hadjáratot a hajléktalanok ellen. Ez a törvény cinikus és álszent, s vegyük észre: a cél a városkép-javítás, a szegény sorsúak eltüntetése szem elől. Úgy tűnik, hogy csak bizonyos területeken lesz tilos megfagyni, máshol már megengedett. Az már nem számít szabálysértésnek.

Hallgatni kellene végre a szakértőkre: differenciált, egyénre szabott, a megelőzésre és a hajléktalanságból való kivezetésre koncentráló segítségre van szükség.

Lendvai Anna
fővárosi képviselő

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite