2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonÖsszehangolt robbantás-sorozatra készültek Budaházyék

Összehangolt robbantás-sorozatra készültek Budaházyék


Budaházy GyörgyA jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György és az általa vezetett Hunnia Mozgalom tagjai 2009-ben összehangolt robbantás-sorozatra készültek - írta keddi számában a Magyar Nemzet egy, a lap birtokába került nyomozati dokumentumra hivatkozva.


A lap azt írta: az eljárás során rögzített vallomásokban megemlítik Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő és Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke nevét is.
A Magyar Nemzet azt írta, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök lemondása után, 2009 áprilisában a Hunnia Mozgalom összehangolt támadásra, úgynevezett nagy körre készült. Az iratok szerint a Budaházy György vezette mozgalom célja az volt, hogy összehangolt robbantásokkal megakadályozzák Bajnai Gordon miniszterelnökké választását - írta a lap.
Ezért a mozgalom katonai szárnyának irányítója, Budaházy György 2009-ben a Vérmezőre hívta a szervezet tagjait, ahol a csoportvezetőkkel ismertette a támadások célpontjait - olvasható a Magyar Nemzetben.
A lap azt írta: az első csoport azt a feladatot kapta, hogy Nyúl István János szocialista országgyűlési képviselő ingatlanánál hozzanak működésbe egy futball-labdába rejtett robbanóanyagot. A másik csoport Káli Sándor miskolci szocialista képviselő lakóhelyénél robbantott volna, míg egy másik vádlott Adonyban, Ecsődi László MSZP-s képviselő házánál hozott volna működésbe egy három kilogrammos bombát.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-10-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite