2020. február 18., kedd - Bernadett
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÖsszeült Bátonyterenyén a Védelmi Bizottság

Összeült Bátonyterenyén a Védelmi Bizottság


Szelet Péter a Nógrád Megyei Katasztrófa Védelem sajtófőnöke a Nógrád24.hu-nak elmondta, hogy Bátonyterenyén a legkritikusabb a helyzet. A kialakult katasztrófahelyzet miatt összeült a Bátonyterenyei Védelmi Bizottság, hogy fel tudjanak készülni az esetlegesen a lakosság evakuálására. A Nógrád24.hu megkereste Lavajné Dóka Évát, Bátonyterenye polgármesterét, de érdemben még nem tudott nyilatkozni, mivel még ezekben a percekben is tart a Védelmi Bizottsági megbeszélés, amelyen a város első emberén kívül részt vesz a helyi Katasztrófa Védelem vezetése, a Polgárvédelem és a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetése.

árvíz4


A maconkai víztározót rendőrök őrzik, senkit nem engednek fel a gátra, de még csak a Zagyva közelébe sem. A helyzet percről-percre kritikusabbá válik és a vízügyi szakemberek a gátszakadástól tartanak. A Védelmi Bizottság összehívása is jelzi, hogy nagy a gond Bátonyterenyén. Kérdésünkre a Nógrád Megyei Katasztrófa Védelem sajtóügyletese elmondta, hogy Nógrád Megye egész területén fokozott az árvízvédelmi készültség. A megyében csak a mai napon több, mint hatvanszor riasztották a tűzoltókat, a riasztások nagy része Bátonyterenyéről jött, mivel ott a legnagyobb a vészhelyzet - mondta Szeles Péter a Nógrád Megyei Katasztrófa Védelem sajtófőnöke.

árvíz8


Értesüléseink szerint a hatóságok felkészültek az esetleges evakuálásra, abban az esetben, ha a maconkai víztározó gátja átszakadna. A Védelmi Bizottság többek között arról tárgyal, hogy mikor és milyen körülmények között kell menekíteni az embereket elsősorban a Kúria és az Ady Endre útról, valamint a kismaconkai városrészről.

árvíz9


A város polgármestere, Lavajné Dóka Éva egy óra múlva ígér tájékoztatást!

2010-05-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite