2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeŐszig is eltartanak a kátyúzási munkák Nógrád megyében

Őszig is eltartanak a kátyúzási munkák Nógrád megyében


Kora őszig is eltart, amíg a kátyútlanítás végére érnek Nógrád megyében; április elejéig csaknem 60 tonna melegaszfaltot dolgoztak be a gödrökbe - ismertette Ürmössy Ákos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságának vezetője a megyei önkormányzat csütörtöki ülésén.

kátyú

A képviselőknek az igazgató elmondta: a téli időjárás minden eddiginél jobban igénybe vette a megye 944 kilométeres közúthálózatát. A rendkívüli mértékű kátyúsodás már a tél folyamán megmutatkozott, és összesen 402 tonna hidegaszfaltot használtak fel, hogy a legszükségesebb javításokat elvégezzék. Összehasonlításként ismertette: 2012-ben összesen 26 kátyúkárt jelentettek az igazgatóságon, 2013-ban pedig április 8-áig már 56-ot.

Tájékoztatása szerint az országban Heves és Nógrád megye úthálózata van a legkritikusabb állapotban, ezért a két megyei szervezet összefogva, a Magyar Közút Zrt. központja segítségével a legkorábban biztosította a tavaszi kátyúzáshoz szükséges melegaszfaltot. Az időjárás miatt azonban csak néhány napja tudták elkezdeni - az úthálózat fontossági sorrendjében - a munkát.

A képviselők kérdéseire Ürmössy Ákos arról is beszélt, hogy az országosan egyre szigorúbb műszaki ellenőrzés és beruházói fellépés miatt megtakarítják a pótmunkaigényt - ez azt is jelenti, hogy egyre jobbak a tervek is -, ebből a megtakarításból pedig újabb szakaszokat lehet javítani.

Kitért arra is, hogy a most folyó útfelújításoknál sokkal jobban figyelnek a rétegezésre, a meglévő pályaszerkezetekre, és már nem a felújítandó kilométerhossz a szempont, hanem az, hogy tartós burkolatot építsenek.

Elmondta azt is: ahol az igazgatóság a beruházó, ott beleszólnak a technológiába, arról pedig biztosította a képviselőket, hogy olyan munkát senki nem vesz át, amely a minősítési dokumentáció szerint nem jó.

Az igazgató beszámolt arról is, hogy a kátyúzáson felüli nagyobb léptékű burkolatjavítások a Regionális Operatív Program támogatásával készülnek. Idén 19 kilométeren végeztetnek teljes körű útfelújítást Nyugat-Nógrádban, a munkák már meg is kezdődtek. Tavaly Dél-Nógrádban 13,5 kilométeres szakasz kapott teljes felújítást.


Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-04-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite