2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonOszkó: a Fidesztől senki sem érdeklődött a költségvetés felől

Oszkó: a Fidesztől senki sem érdeklődött a költségvetés felől


Oszkó PéterA költségvetésben vannak kockázatok, de hangsúlyozta, hogy "ezek mértékét a semleges, külső elemzések is csak néhány tized százalékra teszik", azaz nincs szó a Fidesz által sulykolt nagyságrendről - mondta Oszkó Péter a Magyar Narancs csütörtöki számában megjelenő interjúban. A pénzügyminiszter kiemelte: "Sokszor elmondtuk, hogy válság idején bizonytalanabb a tervezés, ezért mutatkoznak pozitív és negatív irányú kockázatok a költségvetésben".

Arra a kérdésre, vajon elképzelhető-e, hogy igazuk lesz a Fidesz politikusainak, és nem lesz tartható az idei évre tervezett 3,8 százalékos költségvetési hiány, a pénzügyminiszter kiemelte: a következő kormány az idei költségvetési időszaknak sokkal nagyobb részét fogja kontrollálni, mint a jelenlegi kormány. "Az időszakból háromnegyed év van még hátra, amikor sok egyedi intézkedést lehet tenni a kockázatok kezelésére, ez pusztán akarat és elkötelezettség kérdése. Vagyis már most azt mondani, hogy az év végi hiányra az új kormánynak semmi befolyása nincsen, egyszerűen butaság."
A lapnak arra a kérdésére, hogy jelentkezett a Pénzügyminisztériumnál vagy akár személyesen a miniszternél ellenzéki politikus, gazdasági szakértő vagy bárki, hogy konzultáljon a költségvetés helyzetéről, Oszkó Péter határozott nemmel felelt. Kiemelte: "ez fel sem merült. Nyilván azért nem, mert ennek a politikai kampánynak nem ez volt a célja.

Arra a felvetésre, hogyha mégis előállna a következő kormány azzal, hogy "ugye megmondtuk, tényleg szörnyű állapotban van a költségvetés, akkor önnek bizonyítania kellene ennek az ellenkezőjét" úgy válaszolt a pénzügyminiszter: "Én a szakmai reputációmat eddig is igyekeztem megvédeni, és a következőkben is erre fogok törekedni."

A pénzügyminiszter kiemelte: miután a jelentéseik nyilvánosak, a beszámolóikat ellenőrizte az Állami Számvevőszék, az első negyedéves számokat még a választások előtt részletesen publikálták, valamint az uniónak a tavalyi évről elküldött notifikációt ugyancsak nyilvánosságra hozta a KSH, "azt gondolom, a bizonyítás a részünkről már lezajlott."

2010-04-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite