2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
ItthonÖszödi beszéd: Ki bízta meg az In-Kal Securityt?

Öszödi beszéd: Ki bízta meg az In-Kal Securityt?


Gyurcsány Ferenc0319Vezető szocialista politikusok szerint senki nem adott megbízást az In-Kal Securitynek arra, hogy nyomozzanak az öszödi beszéd kiszivárogtatása ügyében - írja a Magyar Nemzet.


Lendvai Ildikó az MSZP frakcióvezetője volt, amikor Gyurcsány Ferenc 2006 májusában öszödön elmondta beszédét és amikor a szöveg szeptemberben nyilvánosságra jutott. A politikustól azt kérdezték, hogy tudott-e arról, hogy a kiszivárogtatás körülményeinek vizsgálatával valaki megbízta az In-Kal Securityt, amely ennek alapján nyomozásba is kezdett.

Lendvai Ildikó elmondta, hogy nem tudott a megbízásról, és a frakció nem kezdeményezte, hogy ebben a témában magáncéggel szerződjenek. Hivatalos kormányzati vizsgálatot indítottak, amelyet a Nemzetbiztonsági Hivatal végzett el. - Az MSZP senkinek semmilyen megbízást sem szóban, sem írásban Őszöd kapcsán nem adott - ezt Puch László, a párt volt pénztárnoka, jelenlegi pártigazgató nyilatkozta a Magyar Nemzetnek.


Kiss Péter volt kancelláriaminiszter azt mondta: nem tartja valószínűnek, hogy lett volna ilyen megbízás. Hozzátette: ő nem tudott arról, hogy bárki is felkérte volna a biztonsági céget arra, hogy nyomozzanak.
A Hír TV a múlt héten közölte, hogy az In-Kalnak voltak feladatai a beszéd kiszivárogtatása kapcsán, amit a cég nem is cáfolt. A Hír TV az öszödi kormányüdülő volt hangtechnikusára hivatkozva beszámolt arról, hogy az In-Kal nem tudta kideríteni, hogy ki lehetett a kiszivárogtató.

 

Forrás: Magyar Nemzet/Hír TV/HÍR PORT24

 

2011-04-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite