2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÖsztöndíj a tehetséges triatlonosnak Salgótarjánban

Ösztöndíj a tehetséges triatlonosnak Salgótarjánban


Két keréken a siker felé. Ez a mondat volt Torák Levente triatlonos pályázatának címe, mellyel a Nemzeti Tehetség Program keretében egy esztendőre elnyerte a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat, melynek keretében speciális kerekeket kapott versenykerékpárjára. Vállalásának legfontosabb része időeredményeinek javítása.

osztondij_triatlon

Fotó: salgotarjan.hu


Mikor kezdted a sportolást? - kérdeztük a 16 éves fiatalembert.


8 éves koromban. A Rákóczi iskolába jártam alsó tagozatba, ott Király Zoltán tanár úr szerettette meg velem a rendszeres mozgást. Úszással kezdtem, majd következett a futás és a kerékpározás. Felső tagozaton a Kodály tagiskola tanulójaként is folytattam a sportolást, és egyre több megmérettetésen indultam. Jelenleg a Bolyai gimnázium 9. osztályos diákja vagyok, és természetesen aktívan versenyzek.


Ez annyit jelent, hogy nem csupán iskolai színekben?


Igen. A Tarjáni Tornádó Triatlon SE igazolt sportolója vagyok, ahol Szukán Attila az edzőm. A versenynaptárnak megfelelően részt veszek aquatlon - úszás és futás -, duatlon - kerékpározás és futás -, valamint triatlon - úszás, kerékpározás, futás - versenyeken. Iskolai színekben általánosban és gimnazistaként több diákolimpián szerepeltem mezei futásban, ahol csapattagként dobogós helyezéseket szereztem.


Melyik eredményeidre vagy a legbüszkébb?


Több is van, de kiemelem a 2013-ban a budapesti Syma-csarnokban futásban elért 2. helyezésemet, 2015-ben egy debreceni aquatlon versenyen elért 3. helyezésemet és ugyanabban az évben a korosztályomban az országos bajnokságon szerzett bronzérmet. Az is büszkeséggel tölt el, hogy tavaly a tiszaújvárosi triatlon Világ Kupán kvalifikálhattam magam azon legjobb 15 ifjúsági versenyző közé, akik a korosztályos gálán összemérhették felkészültségüket.


Hogyan egyezteted össze a tanulást a sporttal?


Heti 6 alkalommal naponta 3 órát edzek, de ez nem megy a tanulás rovására. A 2008/2009-es tanévtől minden évben megkaptam a Salgótarján jó tanuló-jó sportoló elismerést, 2013-ban és 2016-ban pedig a Magyarország jó tanuló-jó sportolója címet.


Mik a terveid?


Folyamatosan szeretnék javítani időeredményeimen, és minél több nemzetközi versenyen indulni. Ehhez minden segítséget megkapok a Tarjáni Tornádó Triatlon SE közösségétől, edzőmtől és sokat segítenek szüleim is. Remélem, hogy sikereimmel további dicsőséget szerezhetek Salgótarjánnak is.


Forrás: SALGÓTARJÁN.HU

2017-04-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite