2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÖt baleset is történt Nógrád megyében

Öt baleset is történt Nógrád megyében


Az elmúlt 24 órában öt közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

1206balesetnograd

Fotó: police.hu


Varsány irányából Szécsény felé haladt egy 60 éves nő személygépkocsival 2018. december 5-én 7 óra 15 perc körül, amikor egy balra ívelő, emelkedős útszakaszon a járműve megcsúszott a síkos, jeges aszfalton, majd megpördült és a jobb oldali árokba csúszott. A balesetben a gépkocsi vezetője megsérült.


Egy 39 éves nő az általa vezetett gépkocsival 16 óra 10 perckor Nagykeresztúr felé közlekedett és egy jobbra ívelő útkanyarulatot követő egyenes útszakaszon megcsúszott a jeges úttesten és a bal oldali bokros részre lesodródva oldalára borult. A baleset következtében két személy sérült meg.


Személygépkocsival haladt egy 34 éves férfi a délutáni órákban Mátraverebély irányából Hatvan felé, amikor egy jobbra ívelő útkanyarulatot követően az úttesten megcsúszott és a bal oldali sávba áttért, ahol összeütközött a vele szembe haladó tehergépkocsival. A baleset következtében négy személy sérült meg.


Az elmúlt 24 órában további két anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök Nógrád megye közútjain.


Felhívjuk a figyelmet, hogy téli időjárás számos veszélyforrást tartogat a közúti közlekedés résztvevői számára. Az utakon közlekedők fokozott körültekintésére és türelmére van szükség, valamint a járművek indulásra való felkészítésére is érdemes több időt szánni.


A gépkocsik időjárásnak megfelelő általános felülvizsgálatán túl ajánlott minden elindulás előtt ellenőrizni a gumiabroncsok állapotát, a fagyálló folyadék szintjét, valamint a fékrendszer, a világító berendezések, az ablaktörlők és a fűtő, párátlanító berendezések működését.


Érdemes a reggeli készülődésre kicsivel több időt szánni: mielőtt útnak indulnánk, a szélvédőt és valamennyi ablakot párátlanítani, valamint a hajnali deret és rárakódott jeget eltávolítani.


Csapadékos időjárási viszonyok esetén számolni kell az utak csúszósságával, éppen ezért kiemelten fontos, hogy körültekintően és türelmesen vezessenek!


Kérjük, hogy minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, a sebesség megválasztásánál a forgalmat is vegyék figyelembe. Tartsák szem előtt, hogy nem csupán a hó, hanem a lecsapódó pára miatt is csúszóssá válhatnak az utak, a köd miatt csökkenhet a látótávolság, a megerősödő szél pedig ronthatja a járművek menetstabilitását!


Vezetés közben vegyék figyelembe, hogy a száraz és nedves útfelületek váltakozása miatt a gumiabroncsok tapadása is változik, valamint a felüljárók és hidak útburkolata ilyenkor gyakrabban jegesedik, ami fokozott veszélyhelyzetet teremt. A borongós időben tompábbak lehetnek a reflexek, ezért fontos a nagyobb követési távolság betartása is.


Amennyiben mégis megcsúsznának járművükkel, kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat, illetve a intenzív fékezést! Ilyen esetben ajánlott a sebességet gázelvétellel és motorfékkel csökkenteni.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság biztonságos és balesetmentes közlekedést!

 

Forrás: POLICE

2018-12-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite