2020. február 19., szerda - Zsuzsanna
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÖt baleset történt Nógrád megyében

Öt baleset történt Nógrád megyében


Az elmúlt 24 órában egy személy sérült meg a megye területén közúti közlekedési balesetben.

rendorseg1

Egy 24 éves férfi közlekedett személygépkocsival 2019. október 5-én 16 órakor a mátraverebélyi körforgalomban, amikor Salgótarján irányába kihajtott, az úttesten megcsúszott, majd szalagkorlátnak ütközött. A balesetben a jármű férfi utasa megsérült.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a baleset körülményeit vizsgálja.

Az elmúlt 24 órában további négy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az őszi közlekedési viszonyok a nyáritól eltérő járművezetői magatartást követelnek meg. Az évszakra legjellemzőbb problémát a mind gyakoribb ködképződés, a csúszóssá váló utak, valamint a száraz és vizes útszakaszok váltakozása jelenti, melyek fokozott óvatosságot és körültekintést követelnek meg a járművezetőktől. Az átmeneti időszakban az autósoknak gépjárműveik felkészítésére is nagy figyelmet kell fordítaniuk.

Ősszel a látási viszonyok általában rosszabbak a tavasszal és nyáron megszokottnál. Egyre korábban sötétedik, így hosszabb ideig kell használni a gépjármű világítóberendezéseit, emiatt lényeges, hogy azok megfelelően működjenek, valamint a járművezetők gondoskodjanak tisztán tartásukról, az izzók cseréjéről és tartalékizzó beszerzéséről. Az őszi közlekedés fontos kelléke a megfelelő ablakmosó folyadék, valamint a páramentesítő is.

Az esős, ködös idő beálltával a látótávolság jelentősen lecsökkenhet, ezért lényeges felhívni a figyelmet a nagyobb követési távolság megtartására, az időjárási-, látási-, és az út vonalvezetésnek megfelelő sebesség megválasztására.

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy saját maguk és mások életének, testi épségének megóvása érdekében, az időjárási körülményekhez alkalmazkodva, megfelelő óvatossággal vegyenek részt a forgalomban!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!Forrás: Police.hu


2019-10-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite