2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÖt év börtön fenyegeti Győzikét

Öt év börtön fenyegeti Győzikét

Salgótarján - A Nógrád Megyei Főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy Gáspárék jelenlegi 22,2 milliós adótartózása egy korábbi, 2005-ben kezdődött, ugyancsak adócsalási ügyből és egy a NAV által 2008-ban indított ügyből tevődik össze.

győzikevád

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói vizsgálták a két televíziós szereplő ügyét, mivel azok nem szerepeltették adóbevallásukban a közismert médiatevékenységet, illetve annak személyes jövedelmét, ezért pedig egytől öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.

Az RTL Klub Győzike-show-jának gázsiját Győzike és Bea asszony egy ismerősük cégének számlájára utaltatta. Azonban miután az összesen 58 milliós summát az ugyancsak megvádolt ismerős, B. A. kifizette nekik, nem vallották be személyijövedelemadó-nyilatkozatukban. Mivel a bevallást hamisan töltötték ki, még magánokirat-hamisítást is elkövettek.

Az RTL Klub közleményt adott ki az ügyben, amelyben állítja: „A jogszabályoknak mindenben megfelelő szerződést kötött azon ügynökséggel, amely kizárólagosan és korlátlanul jogosult volt a Gáspár család nyilvános televíziós fellépéseit, szerepléseit szervezni, és felhatalmazásuk alapján a nevükben és képviseletükben eljárva televíziós szerepléseikkel kapcsolatosan tárgyalni, jognyilatkozatokat tenni, a nevükben jogokat szerezni és kötelezettségeket vállalni, szerződést kötni, és amely garantálta azt is, hogy jogtisztán közvetíti ki az RTL Klubnak a Gáspár családot."

- Ha a vádlottak a vádirat benyújtása előtt kifizették volna a tartozást, elkerülik a bírósági eljárást. Így azonban, még ha a teljes kárt megtérítik, akkor is csak enyhítő körülményként eshet a latba a bíróságon - fejtette ki Bóna Gyula szóvivő, aki elmondta: a bíróságnak kötelessége, hogy végrehajtást rendeljen el Győzikével szemben. Így tehát elképzelhető, hogy hamarosan a házukra licitálhatnak az érdeklődők.

- Most mit mondjak erre? Mit mosakodjak? Legyek megint pánikbeteg? Kössem fel magam? Megint ez a lényeg, ezen fog csámcsogni mindenki. Csak a negatív dolgokról lehet írni, arról viszont miért nem, hogy milyen összeget adományoztam egy gyerekkórháznak? - harsogta a Blikknek Győzike, aki az ellene felhozott vádakat alaptalannak tartja, magát pedig ártatlannak.

- Addig, amíg a bíróság ki nem mondja az ítéletet, bárki mondhat bármit. Jogtalanul vádolnak, és fel vagyok háborodva - zárta ingerülten a showman, akinek szavait ügyvédje, dr. Monori Levente is megerősítette:

- A Győző ellen felhozott vádak nem fedik a valóságot, úgyhogy meg fogjuk tenni a megfelelő jogi lépéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellen.

Gáspár Győzike és családja, annak ellenére, hogy évek óta visszajáró vendégei az APEH adóslistájának, érdekes módon mégsem verik a fogukhoz a garast, ha költekezésről van szó. Az utóbbi két évben Baliig sikerült utazniuk, valamint a törökországi Belek nevű nyaralóhelyig.

A luxushoz szokott családnak Salgótarjánban, Nógrádmegyeren és Hajdúszoboszlón is van háza.

A showman a nyaralások és a luxusautók mellett az újabb és újabb esküvőjére is milliókat költött, hiszen a Beával kötött tizedik házassági évfordulójukon újra feleségül vette gyermekei anyját. A ceremóniára Jordániában került sor, egy hét múlva pedig a Mátyás-templomban is megerősítették esküjüket. Két év múlva, a Győzike-show jóvoltából Kubában is tartottak egy kézfogót, tavaly pedig Siófokon mondták ki ötödjére is a boldogító igent.

 

Forrás: Blikk/HÍR PORT24

2011-06-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite