2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÖt év börtönre ítéltek egy nőt kábítószer birtoklás miatt Nógrád megyében

Öt év börtönre ítéltek egy nőt kábítószer birtoklás miatt Nógrád megyében


Öt év börtönre ítélt a Balassagyarmati Törvényszék első fokon egy spanyol nőt, aki nagy mennyiségű kábítószert vitt a nyári becskei S.U.N. Fesztiválra; az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosabb büntetésért fellebbezett - közölte az MTI-vel a törvényszék sajtótitkára csütörtökön.

vad1


Bolyós Gergő tudatta: a nő lakóautóval indult el Barcelonából, hogy könnyűzenei fesztiválokon vegyen részt Svájcban, Ausztriában és Magyarországon. A Spanyolországban megszerzett, különböző típusú és különböző mennyiségű kábítószerrel 2016 július közepén érkezett meg Magyarországra, ahol a Nógrád megyei Bercel melletti Csobánka-pusztán megrendezett S.U.N. Fesztiválra ment.


A július 20-án tartott rendőri ellenőrzés során lakóautójában kábítószernek minősülő anyagokat, LSD-t, kokaint, ketamint, MDMA-t, DMT-t és kannabiszt találtak, a lefoglalt anyagok összesített kábítószer-tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.


A vádlottat a Balassagyarmati Törvényszék jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntette miatt öt év börtönbüntetésre ítélte, továbbá öt évre kiutasította Magyarországról.


A sajtótitkár közölte: a vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, azonban az nem emelkedett jogerőre, mert az ügyész téves jogi minősítés miatt súlyosabb minősítésért és a büntetés súlyosításáért jelentett be fellebbezést.

 

Forrás: MTI

 

2018-05-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite