2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonÖt év börtönre ítélték Galambos Lajos korábbi titkosszolgálati vezetőt

Magyar Idők - Öt év börtönre ítélték Galambos Lajos korábbi titkosszolgálati vezetőt


Nem jogerősen öt év börtönbüntetésre és százötven millió forint vagyonelkobzásra ítélte a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa Galambos Lajost, a Gyurcsány-kormány egykori Nemzetbiztonsági Hivatalának (NBH) főigazgatóját csütörtökön - olvasható a Magyar Időkben.

bíróság

Azt írták, hogy vesztegetésért marasztalták el a Gyurcsány-kormány korábbi titkosszolgálati vezetőit és az Egymásért Egy-Másért Alapítvány "kulcsfiguráját". Galambos Lajos öt, Jakubinyi Róbert négy, Gyarmati György pedig három évet kapott - sorolták.

Az ügy másodrendű vádlottját, Galambos Lajos vezérőrnagyot folytatólagosan elkövetett vesztegetés és államtitoksértés miatt marasztalták el. A börtönbüntetés mellett nyolc évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, valamint százötven millió forint vagyonelkobzásra is ítélték.

Az elsőrendű vádlott, Jakubinyi Róbert kétrendbeli folytatólagos vesztegetés miatt négy év börtönt kapott, őt öt évre tiltották el a közügyektől.

A harmadrendű vádlottat, az NBH korábbi osztályvezetőjét, Gyarmati Györgyöt vesztegetés miatt három év börtönre ítélték, a közügyektől öt évre tiltották el, valamint százmillió forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság.

A cikkben felidézték, hogy korábban a PestiSrácok Földesi-Szabó László vallomása alapján azt írta, az egykori közhasznú szervezet évekig "a legmagasabb rangú titkosszolgák kifizetőhelyeként működhetett".

Az ötlet Jakubinyi Róbert fejében fogant meg, azonban az alapítvánnyal összefüggő hálózat nem üzemelhetett volna a polgári elhárítás akkori vezetőinek jóváhagyása és a nagypolitika tudta nélkül - tették hozzá.

Jakubinyi Róbert a szolgálataiért cserébe állítólag azt kérte a titkosszolgálati vezetőktől, hogy simítsák el a büntetőügyeit. Az alapítvány másik kulcsfigurája, Földesi-Szabó László vallomása szerint ebben az NBH vezetői partnerek voltak.

A férfi azt állította, hogy Galambos Lajos mintegy százötven millió, Gyarmati György pedig százmilliót forintot kapott - írta a Magyar Idők.Forrás: MTI


2017-10-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite