2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
ItthonÖt évre ítélték az ittasan gázoló, három ember halálát okozó férfit Kecskeméten

Öt évre ítélték az ittasan gázoló, három ember halálát okozó férfit Kecskeméten

Öt év, börtönben letöltendő büntetésre ítélte a tiszakécskei Sánta Tamást a Kecskeméti Városi Bíróság első fokon, csütörtökön, mert a férfi ittas állapotban vezette járművét, és három embert-halálát okozta. Az ügyész és a vádlott tudomásul vette az ítéletet, míg a vádlott védője 3 nap gondolkodási időt kért.

bíróság

A 27 éves Sánta Tamás 2009. március 29-én este Tiszakécske lakott területén kívül ittas állapotban, a megengedett sebességnél gyorsabban vezette személygépkocsiját, és elütötte az előtte közlekedő kerékpárost, majd nekiütközött az előtt haladó lassú járműnek és az ahhoz kapcsolt félpótkocsinak is.

A baleset következtében a lassú jármű vezetője a helyszínen, utasa, valamint a kerékpáros nő a kórházba szállítás után meghalt.
Endrényi Mónika tanácsvezető bíró a súlyosbító és enyhítő körülmények figyelembevételével az öttől tíz évig terjedő büntetési tétel minimumában tartotta indokoltnak a büntetés kiszabását.

A bíróság tényként állapította meg, hogy a vádlott ittas állapotban, az adott útszakaszra megállapított óránkénti 40 kilométeres helyett 108-121 kilométeres sebességgel közlekedett.

Sánta Tamás személygépkocsijával elgázolta a láthatósági mellényt viselő kerékpárost, valamint nekiütközött a kivilágított lassú járműnek, amelynek félpótkocsiján szabálytalanul utazott a baleset egyik halálos áldozata.
A bíróság által a bizonyítási eljárás során meghallgatott szakértő szerint Sánta Tamásnál a baleset idején a véralkoholszint 2 ezrelék körüli volt.

A helyszínre érkező orvos és a mentősök vallomásából kiderült, hogy az egyik sérültet a baleset helyszínétől 50 méterre, a másikat 80 méterre találták meg. Az egyik férfin már nem tudtak segíteni, olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett.
A bíróság korábban tanúként hallgatta meg az egyik elhunyt férfi édesapját is, aki akkor elmondta: 18 éves, nős fia és 26 éves veje, valamint nászasszonya halt meg a balesetben. Veje a helyszínen, nászasszonya a kórházba szállítás után elhunyt, a fia pedig több mint egy hónapig feküdt kómában a kórházban, majd meghalt.

Endrényi Mónika bíró enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott beismerő vallomását, megbánó magatartását. Figyelembe vette, hogy a férfi két kiskorú gyerek eltartásáról is gondoskodik, valamint hogy büntetlen előéletű.
Az ítéletet a vádhatóság képviselője, Gaál Tibor ügyész és a vádlott is tudomásul vette, a vádlott védője azonban 3 nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

2011-06-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite