2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedÖt heti mélypontról fordultak emelkedésbe az európai tőzsdeindexek

Öt heti mélypontról fordultak emelkedésbe az európai tőzsdeindexek


TĹ‘zsde01Előző napi öt heti mélypontjukról indulva erősödéssel kezdtek a főbb európai tőzsdék indexei csütörtökön, köszönhetően a szerdai pozitív amerikai tőzsdezárásnak és kedvező vállalati eredmény beszámolóknak.


Egy órával a kerekedés kezdetét követően az európai indexek tartották nyitáskor elért 0,80-1,00 százalék körül nyereségeiket, és a vezető európai részvények árfolyamát követő FTSEurofirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek is egy százalék közeli nyereséget értek el. Az amerikai tőzsdeindexek pozitív zárásának kedvező hatását nagy európai vállalatok, közöttük a Credit Agricole és a L'Oreal várakozáson felülien kedvező adatokat mutató beszámolói javították tovább.
A Credit Agricole részvénye közel hat, a L'Oreal részvénye közel öt százalékkal erősödött. A Credit Agricole eredménye általában is javította az európai pénzügyi szektor részvényeit. Frankfurtban a Deutsche Bank árfolyama több mint egy százalékkal emelkedett.
Az elmúlt hetekben a tőzsdei árfolyamok mozgását alapvetően két erő, a kedvező vállalati eredmény beszámolók által keltett bizalom, illetve az amerikai makrogazdasági adatok által a gazdasági növekedés kilátásaival szemben keltett aggodalom mozgatta.
Az európai kereskedés kezdetét követően egy órával a WTI nyersolaj legközelebbi határidős jegyzése hordónként 73,09 dolláron állt, 57 centtel, 0,79 százalékkal a szerdai New York-i zárás felett. A Brent nyersolaj határidős jegyzése 66 centtel, 0,90 százalékkal 74,14 dollárra emelkedett.
Az arany határidős jegyzése unciánként 1.243,80 dollár, 2,50 dollárral, 0,20 százalékkal magasabb a New York-i zárásnál, a spot aranyár pedig 1.242,65 dollár, 2,15 dollárral magasabb.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-08-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite