2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonÖtmilliárd forintot szán munkahelyteremtésre a kormány

Ötmilliárd forintot szán munkahelyteremtésre a kormány


Czomba SándorAz ország leghátrányosabb helyzetű térségeiben akár 70 százalékos támogatást is kaphatnak a forrásra pályázó kis- és közepes vállalkozások.


A kormány a forrás-elosztás megváltoztatásával kívánja ösztönözni a munkahelyteremtést a hátrányos helyzetű térségekben. A súlyos foglalkoztatási gondokkal küzdő régiókban a beruházók nagyobb arányú támogatásban részesülnek ezentúl - közölte Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.


A változtatás már a februárban meghirdetett ötmilliárd forint értékű munkahelyteremtő támogatási pályázatot is érinti, amelynek forrását a Munkaerő-piaci Alapból biztosítja. Az összegből egy munkahely létrehozásához a pályázók 1,2 millió forintot kaphatnak, amihez azonban különböző kiegészítő összegek is járnak. Így például a hátrányos helyzetű térségekből pályázók új munkahelyenként további 150 ezer, míg a leghátrányosabb helyzetű régiók településein beruházók 300 ezer forintot kapnak. Ehhez további 500 ezer forint jár, ha regisztrált álláskeresőt alkalmaznak, valamint újabb 200 ezer forint, roma származású munkaerő felvétele esetén. Az államtitkár tájékoztatása szerint a március 31-ei határidőig pályázóknak november 30-ig kell létrehozniuk a vállalt új munkahelyeket. A pályázóknak legalább 2 álláshelyet kell teremteniük, s a kapott összeget csak fejlesztésre, ingatlan, gép, vagy termelőeszközök beszerzésére fordíthatják. A létrehozott új munkahelyet három évig működtetniük kell, és kikötés az is, hogy az alkalmazott dolgozót két évig foglalkoztassák.

Az ország leghátrányosabb helyzetű térségeiben akár 70 százalékos arányú támogatást is kaphatnak a forrásra pályázó kis- és közepes vállalkozások, míg például a kedvező foglalkoztatási mutatókkal rendelkező régiókban legfeljebb csak 10 százalékos lehet a mérték.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-03-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite