2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÖtmilliárdos támogatásról mondtak le az észak-magyarországi régióban

Ötmilliárdos támogatásról mondtak le az észak-magyarországi régióban


Pénz03A gazdaság-, turizmus- és településfejlesztést érintően születtek olyan döntések az érintettek részéről, hogy nem tudják felhasználni a megítélt támogatást, vagyis egyedül a közlekedésfejlesztés terén nem volt visszalépés.


A gazdasági válság és az önerő hiánya miatt az észak-magyarországi régióban 5,6 milliárd forintnyi megítélt támogatásról mondtak le a pályázatok nyertesei - mondta Becsó Zsolt, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke kedden Salgótarjánban sajtótájékoztatón.


A gazdaság-, turizmus- és településfejlesztést érintően születtek olyan döntések az érintettek részéről, hogy nem tudják felhasználni a megítélt támogatást, vagyis egyedül a közlekedésfejlesztés terén nem volt visszalépés - közölte Becsó Zsolt.
A visszalépés okát az önerő hiánya okozta, illetve az, hogy nem tudtak banki hitelhez jutni - tette hozzá.
Az elnök hangsúlyozta: ez az összeg nem vész el, a felszabadult forrást a fejlesztési tanács átcsoportosíthatja, azonban az utolsó három évben már nincs hibázási lehetőség, mert azok a források, amelyek "bentragadnak", nem lesznek támogatási szerződéssel lekötve 2013 végén, visszakerülnek az Európai Unióhoz.


Becsó Zsolt kitért rá: folyamatosan monitorozzák a pályázati rendszert, hogy ezt elkerüljék. A regionális tanács elnöke kérdésre elmondta: Nógrád megye az észak-magyarországi régióban támogatási szerződéssel lekötött keretösszeg 11 százalékát mondhatja magáénak.


Közlekedésfejlesztésben például az átlagnál jobban szerepelt a térség, Nógrád nagy hiányossága a gazdaságfejlesztés terén mutatkozik - tette hozzá, és érzékeltetésül arányszámokat is ismertetett, a régió három megyei jogú városát hasonlította össze gazdaság-, telephelyfejlesztés, ipari terület előkészítése szempontjából.


Eszerint Miskolcon 12 milliárdos volt a támogatás, Egerben 1,5 milliárd, Salgótarjánban pedig 200 millió forint.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2011-02-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite