2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
NagyvilágÖtös ikrek születtek, de az egyik baba meghalt

Ötös ikrek születtek Ausztráliában, de az egyik baba meghalt


Harminc éve először ötös ikrek születtek az ausztráliai Melbourne-ben, de a babák egyike a szülés közben meghalt.

baba01

A két fiú és három lány csecsemőt császármetszéssel hozták a világra kedd délután a claytoni Monash Egészségügyi Központban. A beavatkozás egy harmincfős szakértői csapat - szülészek, gyermekorvosok, aneszteziológusok és ápolók - jelenlétében történt.

A kórház szerdai közlése szerint az egyik kislány életét vesztette, ám a négy másik újszülött és édesanyjuk jó állapotban van - adta hírül a Yahoo hírportál. A babákat folyamatos megfigyelés alatt tartják a kórház intenzív újszülöttgondozó részlegében.

Az ötös ikrek természetes úton fogantak. A 48 esztendős kismamának már 12 gyermeke van, és az újabb négy csemetével együtt immár az ország egyik legnépesebb családjával büszkélkedhet. A szülők azonban szeretnék megőrizni névtelenségüket. A statisztikák szerint egy az 55 millióhoz az esélye annak, hogy természetes úton foganjanak ötösikrek.

Az 1967-ig visszanyúló adatok szerint ezidáig tizenegy alkalommal születtek ötös ikrek Ausztráliában, Melbourne-ben utoljára 1980 februárjában. A Kissane házaspár gyermekeit - négy fiút és egy lányt - akkor szintén császármetszéssel hozták a világra a Mercy Kórházban, tizenegy héttel a szülés kiírt időpontja előtt. Az újszülöttek mindegyike meghalt.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

 

 

2012-09-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite