2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonÖtpontos csomaggal védené a kisvállalkozásokat az LMP

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Ötpontos csomaggal védené a kisvállalkozásokat az LMP


Az LMP ötpontos javaslatcsomagot dolgozott ki a kisvállalkozások védelme érdekében - jelentette be pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Lengyel Szilvia és Scheiring Gábor képviselő. Indítványaikat benyújtják az Országgyűlésnek is.

Scheiring Gábor002


A tavalyi évben egész Európában Magyarországon ment tönkre a legtöbb vállalkozás - indokolta kezdeményezésüket Scheiring Gábor. Az ellenzéki politikus szerint a kormány "megásta a kisvállalkozások sírját", mert felemelték a járulékalapot és a járulékot miközben az egykulcsos adó terheit is megpróbálták ezekre a cégekre hárítani.


A Lehet Más a Politika azt javasolja, hogy a beszállítói szerződések fizetési határidejét hatvan napban maximálják - ismertette a két képviselő. Garanciális elemként bevezetnék, hogy a fizetés elmaradásának esetén a kis- és közepes vállalkozások azonnali inkasszójoggal érvényesíthessék követeléseiket. A párt emellett a kisvállalkozások esetében is kibővítené a korlátolt felelősség intézményét, hogy így figyelembe lehessen venni a mögöttes tulajdonosi felelősséget is - hangzott el.


Az LMP-s képviselők úgy folytatták: a cégbejegyzéskor átláthatóvá kell tenni a tulajdonosi hátteret, fel kel tüntetni a tényleges tulajdonost, ezzel vissza lehetne szorítani az offshore-cégeket. A kivállalkozásokra is ki kell terjeszteni a gyűjtőszámlahitel intézményét - sorolták tovább elképzeléseiket. Ezzel a lépéssel a vállalkozói magáningatlannal fedezett devizahitelek törlesztését segítenék.


A lánctartozások visszaszorításának érdekében a párt azt javasolja, hogy a fővállalkozónak kötelezően nyilatkozni kelljen arról, hogy milyen alvállalkozókat vont be a munkába. A megrendelő pedig először az alvállalkozók díját utalná át és a fővállalkozó csak akkor kapná meg a neki járó pénzt, ha bizonyítja, hogy rendezte alvállalkozói felé fennálló kötelezettségeit - ismertették javaslatukat az LMP képviselői.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite