2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
ItthonÖtvenen demonstráltak a kiskunfélegyházi kórházban megszűnő ágyak miatt

Ötvenen demonstráltak a kiskunfélegyházi kórházban megszűnő ágyak miatt


korhazkiskunfelegyhazaMintegy ötvenen vettek részt azon a demonstráción, amelyet Garai István Levente MSZP-s országgyűlési képviselő szervezett a kiskunfélegyházi kórház elé, az intézményben megszűnő aktív ágyak miatt. Garai István Levente háziorvos, nyolc éve Kiskunfélegyháza alpolgármestere, jelenleg az MSZP kiskunfélegyházi polgármesterjelöltje.

A kiskunfélegyházi képviselő-testület július 15-én döntött arról, hogy a kiskunfélegyházi városi kórház aktív ágyait október 1-jétől a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza Kecskeméten működteti. A Garai ellenszavazatával elfogadott határozat szerint a kiskunfélegyházi kórház 103 úgynevezett aktív ágy működtetésére szerződést köt a megyei kórházzal, hogy az lássa el a feladatot Kecskeméten.
A kiskunfélegyházi kórház október elsejétől 72 ágyas rehabilitációs osztályt és 127 ágyas krónikus osztályt működtető intézménnyé alakul át. Szakrendelések továbbra is lesznek a kiskunfélegyházi kórházban.
A képviselő-testület júliusi ülésén elhangzott: a város nem tudja finanszírozni a tulajdonában lévő kórházat, ezért kell megkötni a közreműködői szerződést a megyei kórházzal.
A demonstráción Garai István Levente az MTI-nek elmondta: ha október 3-án polgármesterré választják, minden jogi lehetőséget megragad annak érdekében, hogy az aktív ágyak megmaradjanak Kiskunfélegyházán. Az eseményen résztvevők közül többen azt mondták: felháborítónak tartják, hogy a 28 kilométerre fekvő kecskeméti kórházba kell menni a súlyos esetekben.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-09-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite