2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonÖtvenórányi iskolai hiányzás fölött nem jár a családi pótlék

Ötvenórányi iskolai hiányzás fölött nem jár a családi pótlék


iskolaSzeptembertől nem kapja meg az iskoláztatási támogatást az a család, ahol a gyerek ötven óránál többet hiányzik igazolatlanul az iskolából - így döntött tegnap az Országgyűlés. A kormány a törvénymódosítással azt akarja elérni, hogy minden gyerek rendesen járjon iskolába. Egyre több ugyanis az olyan fiatal, aki végzettség hiányában nem kap munkát.

Vélhetően az ország más részén is előfordul, ami Józsefvárosban, ahol az elmúlt tanévben csaknem ötszáz gyerek hiányzott legalább 10 órát az iskolából. Közülük volt aki 200 órát mulasztott. Az ilyen gyerekeket a jegyzőnek védelem alá kell venni, aki dönthet arról is, hogy a támogatást természetben, vagyis például élelmiszerként kapja meg a család. Ennek elintézésére eseti gondnokot rendelhet ki.


Egy pénzfelhasználási tervet kell készíteni, nevesíti, hogy mire lehet elsődlegesen használni ezt a pénzt: élelmiszerre, a gyermek tanulását segítő eszközökre - mondta a Híradónak Mészáros Erika, a kerület aljegyzője. Azt még nem tudni, hogy az iskolaszereket, vagy akár ruhát a rászoruló gyerek hogy kapja meg.

A legproblematikusabb magának az igazolatlan óráknak a számítása. A Pedagógusok Szakszervezete szerint tisztázni kell, mikor felelős a szülő az igazolatlan hiányzásokért.

Soltész Miklós, államtitkár azt mondta: a részleteket most dolgozza ki a kormány, szerdától egyeztetnek - a többi között - a gyermekjóléti szakemberekkel.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-06-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite