2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Választás 2010OVB: van budapesti területi listája az MDF-nek

OVB: van budapesti területi listája az MDF-nek


MDF logoAz Országos Választási Bizottság megváltoztatta a Fővárosi Választási Bizottság határozatát, amelyben az FVB megtagadta az MDF fővárosi listájának nyilvántartásba vételét. Van budapesti területi listája az MDF-nek, miután az Országos Választási Bizottság pénteki ülésén megváltoztatta a Fővárosi Választási Bizottság határozatát, amelyben az FVB megtagadta az MDF fővárosi listájának nyilvántartásba vételét.


A testület hosszas vita után, 4:2 arányban döntött arról, hogy helyt ad Dávid Ibolya, az MDF elnöke által benyújtott fellebbezésnek és nyilvántartásba veszi a párt budapesti területi listáját. A javaslatot az MSZP és a Fidesz-KDNP delegáltja nem szavazta meg.


Kisorsolták a fővárosi listasorrendet, ezen már szerepel az MDF
Kisorsolta a fővárosi lista sorrendjét péntek esti ülésén az Országos Választási Bizottság. A listás szavazólapon a sorrend: MSZP, Jobbik, LMP, MDF, Fidesz-KDNP. A Fővárosi Választási Bizottság március 24-én egyszer már kisorsolta a fővárosi listát, ám azon nem szerepelt az MDF, mivel nem vették területi listáját nyilvántartásba. Azon a listán LMP, Jobbik, Fidesz-KDNP, MSZP volt a sorrend.


Az MDF üdvözli az OVB döntését
Az MDF üdvözli az Országos Választási Bizottság döntését, amellyel nyilvántartásba vették a párt budapesti területi listáját és ugyancsak üdvözli a Főváros Bíróság döntéseit is, amelyekkel pénteken jogerősen helyben hagyta a Fővárosi Választási Bizottságnak az MDF jelöltjeit - Pusztai Erzsébetet és Slosár Gábort - nyilvántartásba vevő határozatát - közölte Dávid Ibolya, a párt elnöke.
A pénteki bírósági és OVB döntések után az MDF lemondásra szólítja fel mindazokat a pártdelegáltakat, akik "szégyenteljes eszközökkel gáncsolták" az MDF jelöltállítását és listaállítását - hívta fel a figyelmet Dávid Ibolya.


A demokrácia írott és íratlan szabályait taposták földbe ugyanis a különböző választási bizottságokba delegált pártkatonák, akik a pártutasításokat fontosabbnak tartották, mint a törvényeket és a törvényességet - mondta.


Király Zoltán miatt fellebbez a párt
Az MDF elnöke arról is beszélt, hogy "ezzel azonban még nincs vége, mert itt van egy újabb elképesztő történet". Pénteken ugyanis nem engedték szavazólistára felvezetni Király Zoltán MDF-es jelöltet annak ellenére, hogy hivatalosan nyilvántartásba vették képviselőjelöltként. "Ez már a nyolcvanas évek emlékét idézi", ami ellen fellebbezéssel élnek - tette hozzá.


Az országos listát is nyilvántartásba vette az OVB
Az Országos Választási Bizottság a fővárosi területi után nyilvántartásba vette az MDF országos listáját is az áprilisi országgyűlési választásra. A listát Dávid Ibolya, a párt elnöke vezeti. Az MDF azzal, hogy nyilvántartásba vették országos listáját, jogosulttá vált arra, hogy egy tagot delegálhasson az OVB-be. A választáson országos listát állító pártok ugyanis jogosultak lesznek arra, hogy tagokat küldjenek a testületbe.

A választás eredményének megállapítása után a testületben csak a választott tagok maradhatnak, illetve azon pártok delegáltjai, amelyek parlamenti frakciót tudtak alakítani. Az OVB korábban már nyilvántartásba vette az MSZP, a Fidesz-KDNP, az LMP, a Jobbik és a Civil Mozgalom országos listáját.

2010-03-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite