2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÓvodabezárás miatt tiltakoznak Salgótarjánban

Óvodabezárás miatt tiltakoznak Salgótarjánban


ovodaSalgótarján közgyűlése csütörtökön fogadja el a város idei költségvetését, a javaslatban két általános iskola - a Rákóczi és a Bóna Kovács Károly -, valamint a Napsugár tagóvoda bezárása is szerepel.


Óvodabezárás ellen tiltakoznak a szülők Salgótarjánban, és azt kérik, hogy a csütörtöki közgyűlés ne tárgyalja az intézmény ügyét. Salgótarján közgyűlése csütörtökön fogadja el a város idei költségvetését, a javaslatban két általános iskola - a Rákóczi és a Bóna Kovács Károly -, valamint a Napsugár tagóvoda bezárása is szerepel. A városvezetés azzal érvel, hogy a folyamatosan csökkenő gyereklétszám mellett nem tudja fenntartani a jelenlegi intézményhálózatot, ráadásul az önkormányzat adóssággal is küzd.


A Napsugár tagóvoda szülői közössége nyílt levelet írt a polgármesternek és a képviselőknek. A levelet - négyszáz tiltakozó aláírással - kedden adták Fenyvesi Gábor (Fidesz) alpolgármesternek. Az MTI-hez is eljuttatott levél tartalmazza: "úgy érezzük, hogy hallgatásunkkal egyetértésünket fejeznénk ki, ezért soroljuk fel e hibás döntés elleni érveinket".


A szülők szerint az óvoda kihasználtsága jó, hiszen jelenleg három teljes, 27-30 fős csoportja van. Érveik között van az is, hogy az óvoda bezárásával sok szülő számára lehetetlenné válna a 6, illetve 7 órai munkakezdés, így még a munkájukat is elveszíthetik. Február elején a két iskola bezárása ellen tüntettek a nógrádi megyeszékhelyen.


A Napsugár tagóvoda szülői közössége az iskolabezárások ellen tiltakozó szülőkhöz csatlakozva kéri, hogy széles körű társadalmi vita, civil szervezetekkel való egyeztetés előzzön meg oktatási intézmények megszüntetéséről, átszervezéséről szóló döntéseket. Szintén előzetes tájékoztatást várnak a polgármestertől és a képviselőktől, nem pedig kész tényeket.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2011-02-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite