2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
NagyvilágÓvodára lövöldözött egy férfi, öngyilkos lett

Óvodára lövöldözött egy férfi, öngyilkos lett


Nem a rendőrök lőtték le azt a férfit az Oroszországi Föderációhoz tartozó Baskírföldön, aki több lövést adott le a lakásával szemközti óvodára, hanem a férfi végzett magával a rendőrségi akció idején - közölte hétfőn a helyi nyomozó hatóság.

Pisztoly


Korábban olyan információt adtak közre, hogy a rendőrök agyonlőtték a férfit.
Szvetlana Abramova, a nyomozó hatóság munkatársa elmondta, hogy a férfi vadászkéssel ölte meg magát. A gyilkos eszközt megtalálták a holttest mellett. A szakemberek most azt vizsgálják, hogy esetleg a férfi ittas volt, kábítószerezett, vagy pszichiátriai gondozás alatt állt-e.


Makszim Rogyionov baskírföldi belügyi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrséget moszkvai idő szerint a reggeli órákban arról értesítette Szalavat város egyik óvodájának vezetője, hogy valaki többször is rálőtt az intézmény ablakaira. Egy óvónő megsérült az egyik kilőtt ablaküveg darabjaitól. Kiderült, hogy a gyermekintézménnyel szemközti ház egyik lakásából egy férfi lövöldözött vadászfegyverével az óvodára. A lövöldöző elbarikádozta magát a lakásában. A rendőrség körülvette az épületet, amelyből előbb kimenekítették a lakókat, majd megostromolták a házat, mivel a férfi nem adta meg magát, sőt tüzet nyitott a rendőrökre, akik viszonozták a lövéseket.


A Lifenews orosz hírportál megtudta, hogy amikor a támadó első lövése eltalálta az óvoda sporttermének ablakát, és az nagy zajjal betört, az óvónő arra utasította a gyerekeket, hogy gyorsan hagyják el a termet. Az egyik lövés a másik után zúzta szét az ablakokat, az óvónő testével védte a kicsiket, az egyik üvegdarab megsebesítette a hasát, de a sérülés nem súlyos - mondták el a Darvacska nevű óvoda munkatársai a Lifenews munkatársának.


A Business Fm orosz rádió jelentése szerint Oroszországban 2010 októberében fordult elő utoljára hasonló eset. Szentpéterváron két férfi lövöldözött légpisztollyal egy alattuk lévő óvoda udvarán tartózkodó gyerekekre. Az elkövetők valószínűleg kábítószer hatása alatt voltak.
Az orosz üzleti rádió arra is emlékeztetett, hogy 2009-ben Moszkvában egy bölcsőde ablakait érték lövések. Ugyanabban az évben, májusban Jaszenyevóban ért hasonló támadás egy óvodát. Akkor két kisfiú sérült meg.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite