2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÓvodások hívták fel a felnőttek figyelmét a láthatóságra Nógrád megyében

Óvodások hívták fel a felnőttek figyelmét a láthatóságra Nógrád megyében

 

A biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályairól, valamint a láthatóság fontosságáról tanultak séta közben az óvodások Egyházasgergén - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

ovodasoklathatosag

Fotó: police.hu


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt programjai között szerepel a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedésbiztonsága, melynek egyik állomása a gyermekek felkészítése a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre.


A napokban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési előadójával közös, rendhagyó sétát tettek az egyházasgergei Napraforgó Óvoda növendékei. Az óvodások - példát mutatva a település lakosságának - láthatósági mellényben, szabályosan közlekedve hívták fel a figyelmet a láthatóság fontosságára, valamint a biztonságos és szabályos gyalogos közlekedésre. A gyermekek a faluban közlekedő kerékpárosokkal beszélgetést kezdeményeztek, mely során elmondták az általuk tanult, kerékpárosokra vonatkozó biztonsági szabályokat és a kerékpár kötelező felszereléseit. A balesetek megelőzése érdekében a gyermekek - a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ajándékát - biciklis lámpaszettet adtak át a kerékpárosoknak.


Az ovisok az útjuk során látott közlekedési jelzőtáblák jelentését és az ahhoz tartozó szabályokat is megbeszélték.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

 

2016-04-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite