2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonPálinkás: senki sem támadja a filozófusokat

Pálinkás: senki sem támadja a filozófusokat


Pálinkás JózsefSem Heller Ágnes védőügyvédje, sem pedig Budai Gyula szárnysegédje nem akar lenni Pálinkás József a Filozófiai Kutatóintézetnél kipattant botrány kapcsán.


Nincs támadás a filozófusok ellen - mondta a Magyar Tudományos Akadémia elnöke az fn.hu-nak adott interjújában.
Pálinkás József szerint az MTA Filozófiai Kutatóintézetének igazgatója szerződést kötött az önmaga által tulajdonolt és ügyvezetett céggel kutatások elvégzésére, ez pedig sérti a közalkalmazotti törvény összeférhetetlenségre vonatkozó szabályát.


Az MTA-elnök ugyanakkor elismerte: nem szerencsés a pályázati rendszer sem, hiszen lehetővé teszi, hogy a kutatóintézetek munkatársainak többletmunka címén pluszpénzeket fizessenek ki azért a munkáért, melyet egyébként is folytatnak az intézményben.


Nem szerencsés az sem, hogy laikusok, illetve a sajtó is megfogalmazott olyan véleményt, miszerint ezen kutatások semmit nem érnek, ezt megítélni ugyanis kizárólag a tudomány művelői jogosultak - érvelt Pálinkás, hozzátéve: ily módon bármilyen, a közvélemény számára nem teljesen közérthető tudományos kutatást könnyen nevetségessé lehet tenni.


Pálinkás József a lapnak azt mondta: nem kíván sem Heller Ágnes védőügyvédje, sem Budai Gyula kormánybiztos szárnysegédje lenni, az Akadémia elnökeként van kialakult álláspontja az ügyről, és ez nem esik egybe sem a filozófusokéval, sem különböző sajtótermékekével.

 

Forrás: fn.hu/HÍR PORT24

2011-02-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite