2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyePalóc linzert gyártanak szeptembertől Érsekvadkerten

Palóc linzert gyártanak szeptembertől Érsekvadkerten


Palóc linzert gyártanak szeptembertől a Nógrád megyei Érsekvadkerten; a támogatott programban kilenc embernek adnak munkát 28 hónapon keresztül - tájákoztatta az MTI-t a programot bonyolító Nógrádi Korona Szociális Szövetkezet elnöke pénteken.

linzer


Percsina Norbert elmondta: a rétsági központú szociális szövetkezet foglalkoztatási programja a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) 50 millió forintos támogatásából valósul meg. Megkezdik az üzem kialakítását, a gépek beszerzését és beállítását Érsekvadkerten, majd szeptembertől indul a képzés és a foglalkoztatás - tette hozzá.


Kilenc, Rétságon és Érsekvadkerten élő, hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztat majd a szövetkezet a sütemény gyártására, a linzert a Coop üzlethálózatán keresztül értékesítik. A dolgozók foglalkoztatását 14 hónapig a program biztosítja, ezt követően újabb 14 hónapig a szövetkezetnek kell alkalmaznia az embereket.


Percsina Norbert elmondta: a palóc linzer a település és Palócföld hagyományait képviseli. Sajátossága, hogy helyben termelt alapanyagokból készül, saját recept alapján, ami új ízharmóniát ad a süteménynek. Mint az MTI korábban megírta, hasonló program indul ősztől Érsekvadkerten a Nógrádi Palócok Szociális Szövetkezete szervezésében: 11 helyben élő, hátrányos helyzetű embert foglalkoztatnak a nagygönc, vagyis a töltött burgonyagombóc gyártásában legalább 28 hónapig, a projektre száz százalékos, 49,9 millió forintos támogatást nyertek el a TÁMOP pályázatán.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

Edvin Marton koncert

HIRDETÉS

2014-08-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite