2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyePalotáson önkormányzatot, Cserhátszentivánban polgármestert választanak vasárnap

Palotáson önkormányzatot, Cserhátszentivánban polgármestert választanak vasárnap


Nógrád megyében két időközi választást tartanak vasárnap. Cserhátszentivánban a polgármester halála miatt új településvezetőt, Palotáson önfeloszlatás miatt új polgármestert és képviselő-testületet választanak.

valasztas2014


Nagyné Kaszala Katalin Kitti, a mátraszőlősi közös önkormányzati hivatal aljegyzője az MTI-nek elmondta: a cserhátszentiváni választáson négy jelölt indul a polgármesteri posztért, Siraky Attila (független), Bényei Zsolt (független), Vincze István (Magyar Munkáspárt) és Lord Eszter (független). Hozzátette: a jelöltek közül Bényei Zsolt és Lord Eszter jelenleg is a képviselő-testület tagja, illetve Lord Eszter Cserhátszentiván alpolgármestere is.


A választást azért kell megtartani, mert Cserhátszentiván 2014-ben megválasztott polgármestere, a független Csóré István augusztus 21-én meghalt. Palotáson július 26-án oszlatta fel magát az önkormányzat - tájékoztatta Tóth Gabriella jegyző az MTI-t.


A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul: Szabó Mihály, aki 1998-tól, 18 éven át vezette Palotás községet és a 2014-ben képviselővé választott Komáromi Tibor, aki 2015 februárjától alpolgármesterként is dolgozik. A hat képviselői helyre 25 jelölt pályázik, húszan függetlenek, öten a Magyar Munkáspárt színeiben mérettetik meg magukat.


Mint Palotás honlapján olvasható, a képviselő-testület július 26-án Szabó Mihály polgármester javaslatára négy igen és két nem szavazattal döntött az önfeloszlatásról, a polgármester azért indítványozta ezt, mert a testületen belüli együttműködés az utóbbi időben nem volt sikeres.


Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-11-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite