2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonPályaválasztási kiállítás Miskolcon

Pályaválasztási kiállítás Miskolcon

Szabad a pálya elnevezéssel pályaválasztási kiállítást rendez november 9-én és 10-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Miskolcon.

palyavalasztas

A rendezvényen 95 kiállító segíti a pályaválasztást, a szakmaválasztást a tanulóknak, lehetőséget teremtve az iskolák és a pályaválasztók közötti közvetlen találkozásra.

A pályaválasztási kiállításra látogatók komplex információt kapnak a pályákról, foglalkozásokról, munkaadókról, hiányszakmákról, a gyakorlati képzést biztosító munkaadók bevonásával pedig információt szerezhetnek a gyakorlati szakképzés lehetőségeiről és feltételeiről.

A kiállításon Borsod-Abaúj-Zemplén megye és az ország területéről érkeznek közép-és felsőfokú oktatási intézmények, felnőttképzők, kamarák, civil szervezetek. A munkaügyi központ mintegy tízezer látogatóra számít, alap- és középfokú oktatási intézmények felsőéves tanulóira, akik most állnak a pályaválasztás előtt, a szakmával nem rendelkező, vagy nem piacképes szakmával rendelkező, valamint a szakmájukban elhelyezkedni nem tudó középfokú végzettségű pályakezdő fiatalokra, álláskereső felnőttekre.

A rendezvénnyel a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű szakképzetlen, vagy szakmájukban elhelyezkedni nem tudó fiatalokat, álláskeresőket igyekeznek kedvezőbb pozícióba juttatni, és segíteni őket abban, hogy a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő pályát válasszanak.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében októberben 63.444 munkanélkülit tartották nyilván, a regisztrált állástalanok közül 7.879 volt a pályakezdő.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-11-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite