2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyePályázatot hirdetnek a Muzsikál az erdő emlékfájának megfaragására

Pályázatot hirdetnek a Muzsikál az erdő emlékfájának megfaragására


Képzőművészeti pályázatot hirdet a Muzsikál az erdő Alapítvány az idén tíz éves a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat alkalmából. A pályázóknak a Muzsikál az erdő emlékfáját kell elkészíteniük - tájékoztatta az MTI-t Szabó Lajos erdőmérnök, az alapítvány elnöke csütörtökön.

Muzsikál az erdő


A pályázatokat neves képzőművészekből álló zsűri bírálja el, a nyertes a Mátraalmás mellett álló emlékfába, egy 60 centiméter átmérőjű, lábon száradt kocsánytalan tölgybe faraghatja be alkotását - mondta Szabó Lajos. Kiemelte: a jubiláló rendezvénysorozat a környezettudatos életmód népszerűsítését, az erdők védelmét tűzte ki célul az erdő, a művészetek és a zene segítségével, ezért olyan terveket várnak, amelyekben ez az üzenet megjelenik.


A kilencnapos, június 29. és július 7. között zajló programsorozat minden nap más-más település köré szerveződik, az erdők adnak helyet a komolyzenei koncerteknek, a képzőművészeti kiállításoknak, a sportrendezvényeknek, az ismeretterjesztő előadásoknak és mindezt a falusi vendéglátás teszi teljessé - hangsúlyozta az elnök. A pályázatok beadási határideje május 20., a nyertes legkésőbb június 20-ig faraghatja meg az elfogadott terveknek megfelelő alkotást, az emlékfát az idei programsorozat nyitónapján avatják fel.


Az alapítvány pályázatot ír ki festőművészek számára is: a május 15-ig beadandó alkotások technikája, mérete szabadon választott, témájának a rendezvénysorozat szellemiségével kell összhangban lennie. Az arra érdemes munkákat bemutatják az idei sorozaton, a helyezetteknek pedig egyéni kiállítási lehetőséget is biztosítanak a későbbiekben - tette hozzá Szabó Lajos.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

2013-05-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite