2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonPályázhatnak a települések adósságrendezésre

Pályázhatnak a települések adósságrendezésre


Tállai AndrásElső körben április 30-ig pályázhatnak az önkormányzatok működési jellegű adósságaik rendezésére - mondta Tállai András, a tárca államtitkára a Magyar Nemzetnek. Az idei költségvetésben 31 milliárd forintot különítettek el erre a célra.


Első körben április 30-ig lehet pályázni az önkormányzatoknak a működési jellegű adósságaik rendezésére, a pénzekhez az azt követő elbírálás után férhetnek hozzá; a pályáztatás feltételeit a Belügyminisztérium február 28-ig rendeletben szabályozza - közölte Tállai András államtitkár a Magyar Nemzettel.


A napilap ismerteti, hogy az idei költségvetésben 31 milliárd forintot különítettek el erre a célra. A kormány a közlemúltban vonta össze az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok (önhiki) támogatási rendszerét és a működésképtelen önkormányzatok szintén egyedi támogatásáról szóló előirányzatát; ezekből egy alap lett.
Tállai András szerint a rendelet teljesen új alapokra helyezi az eddigi támogatási rendszert, más szempontból vizsgálják majd az önkormányzatok költségvetési gazdálkodását, mint eddig. Ennek lényege, hogy elsősorban a működési hiányokból eredő nehézségeket szeretnék rendezni.


Az önkormányzatok a forrásból támogatáshoz juthatnak majd a közüzemi számlatartozásaik, illetve az ellátottak élelmezése miatt keletkezett kifizetetlen számláik rendezéséhez. Támogatáshoz juthatnak majd a megyei önkormányzatok és az adósságeljárás alá került települések is.

 

Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2011-02-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite