2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
NagyvilágPánik Amszterdamban: ki kellett menekíteni a királynőt

Pánik Amszterdamban: ki kellett menekíteni a királynőt


Beatrix királynőRiadalmat keltett egy ordítozó férfi egy II. világháborús amszterdami megemlékezésen: a tülekedésben több mint harmincan megsérültek, Beatrix királynőnek pedig sietve kellett távoznia a helyszínről.


Az amszterdami Dam téri emlékműnél tartott kedd esti megemlékezés résztvevői két perces néma csönddel adóztak a világháborúban elesettek emlékének, amikor egy férfi - kinézetéből ítélve ortodox zsidó lehetett - üvöltözni kezdett.


Az összefüggéstelen ordítozás miatt pánik támadt, az emberek fejvesztve menekültek a helyszínről, egymást taposták, és átgázoltak a rendőrkordonokon. A biztonsági szolgálat emberei sietve vezették el a helyszínről Beatrix királynőt és családját, de az uralkodó néhány perccel később ismét megjelent az emlékünnepségen. Az egybegyűltek elismerő tapssal fogadták a királynő újbóli megjelenését. A ceremóniamester ezt megelőzően arról tájékoztatta a több ezer jelenlévőt, hogy valaki rosszul lett, de a rendezvény folytatódhat.


Jan Peter Balkenende holland miniszterelnök szerint több mint harmincan megsebesültek a tülekedésben. Jobbnyira zúzódásokat szenvedtek, de akadt csonttörés is.
Bernard Welten rendőrparancsnok szerint a kavarodást okozó 39 éves férfi "zavarodott" volt. Az amszterdami illetőnek már korábban is akadt dolga a rendőrséggel, drogfogyasztással összefüggő bűncselekmények miatt.


Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, tavaly április 30-án egy nyilvános ünnepségen egy ámokfutó autójával csaknem belerohant a holland királyi család tagjait szállító buszba, hét járókelőt halálra gázolt, és kioltotta saját életét is.

2010-05-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite