2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonPapcsák: folyamatosan érnek támadások

Papcsák: folyamatosan érnek támadások


papcsákAz általa feltárt ügyek miatt érik támadások - véli a volt elszámoltatási kormánybiztos, aki polgármesterként Zuglóban a mintegy 120 ezer lakosnak egy igazi központi teret akar.


Az őt és családját ért fenyegetéseket Papcsák Ferenc fideszes képviselő, Zugló polgármestere, volt elszámoltatási kormánybiztos az általa feltárt ügyeknek is tulajdonítja. A Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban a politikus azt nyilatkozta, hogy volt elszámoltatási kormánybiztosként és polgármesterként érik a támadások.


Az interjúban a polgármester megemlíti, hogy Zugló hitelképességének maximális összege 10 milliárd forint, míg előzőleg a szakapparátustól azt az információt kapta, hogy 900 millió. Papcsák Ferenc az elbocsátásokra vonatkozó újságírói kérdésre azt válaszolta: "igen, várható racionalizálás, ennek szakmai előkészítése folyamatban van. Nem lehet úgy dolgozni, ahogy eddig egyesek tették, minden felelősség nélkül."


Az interjúban a polgármester azt mondta, hogy nem csökkentik a szociális kiadásokat, csak egy részét másik fejezetbe teszik, amelyből a közfoglalkoztatás forrását biztosítják. Az építési tilalomra vonatkozó kérdésre Zugló polgármestere a Magyar Hírlapnak azt válaszolta, hogy "mérhetetlenül rossz állapotban van az építésügyi terület, a valamikori zöld Zugló városképe már csak emlék".


A kerületben esetleg megvalósuló plaza projekttel kapcsolatban a polgármester kifejtette: Zugló 120 ezer ember otthona, és nincs egy központi helye. A tervek szerint a Bocsnyák tér tölthetné be ezt a szerepet, ahol főtér, bevásárlóközpont, szolgáltató épület jönne létre. A tervek között szerepel az is, hogy a jelenlegi bevásárlócsarnokot a kerület átveszi a fővárostól. A Magyar Hírlapnak nyilatkozva Papcsák Ferenc a 4-es metró meghosszabbítását a jelenlegi helyzetben nem látja reálisnak, mert erre nem lesz pénze a fővárosnak. Hozzáfűzte: "...a villamos újraindítása viszont reális alternatíva".

 

Forrás: Magyar Hírlap/HÍR PORT24

2011-04-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite