2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonPárbeszéd a nemzetért, új választásiprogram-tervezetet készít az MSZP

Párbeszéd a nemzetért, új választásiprogram-tervezetet készít az MSZP


Az MSZP május 1-jén mutatja be választási programjának tervezetét, amelyet ezt követően egy Párbeszéd a nemzetért címen induló rendezvénysorozaton kíván megvitatni - jelentette be Mesterházy Attila, a szocialista párt elnök-frakcióvezetője hétfőn, az Országgyűlés épületében tartott sajtótájékoztatón.

mesterhazy0117

Mesterházy Attila az MSZP elnöke és frakcióvezetője


Az MSZP a 2014-es parlamenti választásokra készülve az év végéig minden egyéni választókerületben kiválasztja képviselőjelöltjét - közölte az ellenzéki politikus, kiemelve: a jövő év elejétől kétéves kampányba kezdenek, amelynek során el akarják kerülni azt a 2006-ban elkövetett hibát, hogy a választóknak teljesen mást ígérnek, mint amit később végrehajtanak. Megjegyezte ugyanakkor azt is, a Fidesz most ezt teszi, amiért a választók biztosan megbüntetik majd a következő voksoláson.


Mesterházy Attila a programtervezet kiemelt témái közül elsőként az euro-atlanti integráció mélyítését említette, ami a szocialisták meglátása szerint segíthet Magyarország válságból történő kilábalásában. A további fejezetekből idézve elmondta, az MSZP egy "erős, fejlesztő, hatékony és határozott" állami szerepvállalásban hisz, a "jogállamiság, az alkotmányosság és a demokratikus működés helyreállítása" érdekében pedig együttműködést ajánl minden magyarországi demokratikus erőnek. Mint mondta, az anyagban kitérnek az egészségügy, az oktatás, valamint a nyugdíjrendszer és szociális ellátórendszer színvonalának javítására, továbbá a gazdaság fejlesztésének és a foglalkoztatás bővítésének lehetőségeire. Hozzátette, a tervezet utolsó fejezete a nemzeti érdekérvényesítés módjairól szól majd, amelyben kikötnék például, hogy a nemzet fogalmát nem lehet kirekesztő céllal használni, továbbá egyetlen nemzeti szimbólumot sem szabad kisajátítani.


Mesterházy Attila szólt arról is, májusban - szintén a tervezet részeként - bemutatnak egy Kelet-Magyarországról szóló programot is, amelyet az MSZP helyben élő szakértők bevonásával készít. A szocialista frakció hétfői ülésén történtekre kitérve elmondta, arra kérik a kormányt, adjon tájékoztatást arról, milyen módon akarja tovább csökkenteni a gyógyszerkassza idei forrásait, továbbá milyen konkrét lépéseket hajtanak végre az egészségügyi dolgozók bérének rendezésére.


További fotók, videók, kommentek - csatlakozzon a Nógrád24.hu közösségéhez a Facebookon és a Twitteren is.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-02-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite