2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyePárbeszéd és összefogás egy jobb menetrendért

Párbeszéd és összefogás egy jobb menetrendért

Ma már biztosra vehetjük, hogy egy széleskörű összefogásnak köszönhetően április 1-től javul, július 1-től viszont alapjaiban újul meg Salgótarján helyijárati menetrendje és tömegközlekedése.

Nógrád Volán

Az városvezetés felhívásának eredményeként széleskörű összefogás és párbeszéd jött létre Salgótarján helyijárati menetrendje megújításának érdekében, olyan városlakókból, civilekből, hobbi menetrendkészítőkből, a Nógrád Volán és az önkormányzat munkatársaiból, valamint a városvezetés tagjaiból, akik tevőlegesen tenni akartak egy jobb, korszerűbb menetrend érdekében - tájékoztatott Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester.


Vannak akik politikai céllal címeket gyűjtenek az emberek keserűségét kihasználva és vannak akik a megoldásokat keresnek a probléma megoldására. Sokan voltak, akik ez utóbbit választották. Több szakmai egyeztetést követően, a javaslatok összesítése után egy kifejezetten operatív szakmai fórumot hívtam össze március 7-én késő délutánra, ahol azok találkoztak, akik a kritikán túl közösen akartak gondolkodni az ügy megoldása érdekében. Volt aki levélben, e-mailben, vagy éppen a közösségi oldalakon keresztül küldte el véleményét, javaslatait. Az egyik közösségi portál, a Facebook segítségével ismerkedtem meg egy olyan fiatalemberrel, Bobál Tamással - árulja el a polgármester - aki hobbiból és lokálpatriotizmusból elkészítette Salgótarján teljesen új alapokra helyezett menetrendjét. Az általa elkészített tervezetet mind a városvezetés, mind pedig a volán munkatársai kisebb finomításokkal megvalósíthatónak tartották.


A fórum eredménye az, hogy a beérkező rendkívül hasznos, építő jellegű javaslatoknak köszönhetően április 1-től javításra kerül a jelenleg életben levő menetrend, azonban Bobál Tamás munkája alapján július 1-től alapjaiban újul meg és korszerűsödik Salgótarján helyi tömegközlekedésének menetrendje - zárta szavait a polgármester.

 

HÍR PORT24

 

 

2012-03-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite