2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonParlamenti vitanapot kezdeményez az Együtt-PM az egykulcsos adóról

Parlamenti vitanapot kezdeményez az Együtt-PM az egykulcsos adóról


Parlamenti vitanapot kezdeményez az Együtt-PM az egykulcsos adóról, az ehhez szükséges aláírások gyűjtését a jövő héten megkezdik - közölte Scheiring Gábor (Együtt-PM) független országgyűlési képviselő vasárnap telefonon az MTI-vel.

Scheiring Gábor002


Az ellenzéki képviselő szerint "az igazságtalan egykulcsos adóval" a társadalom 80 százaléka rosszabbul jár, és "ezt egy századvéges kutató is bebizonyította", alátámasztva ezzel az ellenzék, köztük az Együtt-PM kritikáit. Arról beszélt, hogy az egykulcsos adórendszer miatt a költségvetésből 444 milliárd forint esik ki. Nagyságrendileg 100 milliárd forinttal többet fizet be az alsó 80 százalék, míg 500 milliárd forint marad a legjobban kereső 20 százalék zsebében - fűzte hozzá.


Scheiring Gábor szerint a Fidesz "nagyon büszke arra", hogy Pintér Sándor belügyminiszter havi 9,9 millió forinttal, míg Kövér László házelnök havi félmillióval többet visz haza az egykulcsos adónak köszönhetően, és büszke arra is, hogy egy átlagos "kiskereső" 8-10 ezer forintot vesztett az egykulcsos adóval.


Hozzátette: ha a Fidesz ilyen büszke az egykulcsos adóra, akkor ezt a parlamentben is biztosan büszkén el tudja majd mondani, ezért remélik, hogy a kormánypárt képviselői is támogató aláírásukat adják a vitanap-kezdeményezéshez. Közölte azt is, bíznak abban, hogy még az idei ülésszakon megtarthatják a vitanapot.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite