2019. június 21., péntek - Alajos
Keresés a tartalomban
ItthonParlamenti vitát kezdeményez az MSZP a kormányzati megszorításokról

Parlamenti vitát kezdeményez az MSZP a kormányzati megszorításokról


Az MSZP szerint a kormánynak parlamenti vitában kellene bemutatnia és megvédenie a kedden nyilvánosságra került "megszorító intézkedéseket".

tukacsistvan


Tukacs István, a szocialista párt országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a keddi Magyar Közlönyben közzétett kormányhatározat alapján a minisztereknek a gyógyszertámogatások és a közösségi közlekedés finanszírozásának csökkentésére kell javaslatot tenniük, de emellett a dokumentumban rögzítik kormányzati beruházások leállítását is.


Az ellenzéki politikus szerint a kormány ezzel a lépéssel az európai uniós kohéziós források elvonását akarja elkerülni, hiszen az látszik, hogy a költségvetés és az abban becsült gazdasági mutatók még mindig gyenge lábakon állnak. Mint mondta, a kabinet reakciója kísértetiesen emlékeztet a tavalyi, "két hónap után megbukott" költségvetéssel történtekre, amikor is a kormány először egy 250 milliárd forintos megszorítást hajtott végre, amit később három további kiigazítás követett. Hozzátette: a Fidesz-kormány ahogy most, úgy akkor se akart nyilvános vitát nyitni arról, hogy minisztereit a költségvetés "megkurtítására" utasította.


Tukacs István elmondta, elképzelhetetlennek tartják a gyógyszerkassza további csökkentését, hiszen abban már most is 80 milliárd forinttal kevesebb pénz van, mint tavaly, ami eddig is az alapvető gyógyszerek drágulásával, az idősek terheinek emelkedésével járt.
Az MSZP emellett elvárja a kormánytól, hogy a közösségi közlekedést érintő intézkedésekkel összefüggésben kérdezze meg az érintett önkormányzatok és szakmai szerveztek véleményét, továbbá számoljon be arról is, milyen kormányzati beruházások hiúsulhatnak meg a jövőben - fűzte hozzá a szocialista képviselő.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite