2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyePásztó LMP Kongresszus az EGP tagságról

Pásztó LMP Kongresszus az EGP tagságról

A Lehet Más a Politika hétvégi, Pásztón megrendezett 15. kongresszusán a küldöttek elsöprő többsége támogatta, hogy a párt kérvényezze teljes jogú tagságát az Európai Zöld Pártba (EGP).

lmpkongresszus

Az LMP megalakulása óta intenzíven együttműködik az európai zöld testvérszervezetekkel: az EGP az LMP meghívására idén áprilisban Budapesten tartotta Kongresszusát, ahol 34 európai tagpárt delegáltjai és a párt Európai Parlamenti képviselői vettek részt.

A folyamatos szakmai együttműködés keretében idén májusban az LMP önkormányzati képviselői Berlinbe látogattak az Európai Zöld Önkormányzati Képviselők Fórumára. Az LMP 2009. október óta megfigyelő tagja az Európai Zöld Pártnak, amelynek kongresszusa idén novemberben dönt az LMP teljes jogú tagságáról.

A párt kongresszusa két új tisztségviselőt is választott: az Országos Választmány titkári posztját a továbbiakban Barta János látja el, a budapesti régiódelegált Béres András lett. A kongresszuson a küldöttek értékelték a párt és a parlamenti képviselőcsoport egyéves tevékenységét és megtárgyalták a következő időszak politikai menetrendjét, illetve a szervezeti bázis szélesítésére, a társadalmi kapcsolatok megerősítésre vonatkozó elképzeléseket.

Az LMP idén indult hálózatépítési és szervezetfejlesztési reformjának keretében a küldöttek arról határoztak, hogy a hatékonyabb működés érdekében újjászervezik a Fejér megyei területi szervezetet.

A kongresszus egyhangú határozattal erősítette meg az LMP Országos Választmánya által kezdeményezett - munkavállalók kiszolgáltatottsága elleni - népszavazási kezdeményezést és elfogadta a 2010-es év pénzügyi beszámolójának módosítását.


Forrás: lehetmas.hu/ HÍR PORT 24

2011-07-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite