2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonPazarlásszámlálót indított a DK

Pazarlásszámlálót indított a DK


A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az Orbán-kormány több mint ezermilliárd forintot pazarolt el az adófizetők pénzéből a kormányváltás óta.

demokratikus_koalicio


Varju László pártigazgató szerdán sajtótájékoztatón elmondta: a DK a fizess.demokratikuskoalicio.hu weboldalon "pazarlásszámítót" indított, ahol az általuk feleslegesnek, pazarlónak ítélt, illetve a szerintük a Fideszhez közeli üzleti köröket segítő kiadásokat veszik sorra.


A számláló jelenleg 1.067 milliárd forintot mutat. A legnagyobb tétel, hozzávetőleg ötszázmilliárd forint az orosz tulajdonú Mol-részvények elmúlt évi visszavásárlása a listán, míg kétszázmilliárd forint azoknak a közbeszerzési pályázatoknak az értéke, amelyeket az utóbbi két évben a Közgép Zrt. építőipari vállalat nyert el. A céget a honlapon a Fidesz gazdasági hátországának központi vállalataként említik.


Ugyancsak szerepel az összesítésben a többi között a debreceni stadion felépítésére elkülönített 12 milliárd forint, a Századvég-csoporttal kötött több kormányzati szerződés, a Rába-részvények állami megvásárlása, valamint a Terrorelhárítási Központ és a Budapesti Közlekedési Központ fenntartása.


Varju László azt mondta: a lista azt bizonyítja, hogy a Fidesz felelőtlenül bánik a közpénzekkel. Kiemelte ugyanakkor, hogy a kormánypárt gazdasági holdudvaráról egyre több újságcikk jelenik meg - a DK összegzése is ezek alapján készült -, és ezekben korábban "leírhatatlan" nevek szerepelnek és a riválisok üzleti vitái is teret kapnak. Megemlítette például azt a hvg.hu-n megjelent írást, amely szerint egy csődközeli helyzetbe került élelmiszeripari cég, a gyulai és csabai kolbászt is gyártó húskombinát miatt különbözhetett össze Lázár János, a Fidesz-frakcióvezetője Csányi Sándorral, az OTP elnök-vezérigazgatójával.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-03-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite