2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonPDSZ: kezdjék meg azonnal a tárgyalásokat a pedagógusok követeléseiről!

PDSZ: kezdjék meg azonnal a tárgyalásokat a pedagógusok követeléseiről!


A tárgyalások azonnali megkezdését javasolja a pedagógusok sztrájkbizottságának követeléseiről a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete - közölte Mendrey László elnök csütörtökön az MTI-vel. A Pedagógusok Szakszervezete a nap folyamán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy elmarad a péntekre tervezett egyeztetés Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárral.

Mendrey László

Mendrey László


Az érdekvédő közleményében azt írta: a hozzájuk eljuttatott információk szerint a kormány szerdai ülésén az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjét, Balog Zoltánt jelölték meg a pedagógus szakszervezetek által létrehozott sztrájkbizottság tárgyalópartnereként. A PDSZ és a sztrájkbizottság egésze érdekelt a hatékony, tárgyszerű és eredményes tárgyalások lefolytatásában - fogalmazott Mendrey László, aki a tárgyalások azonnali megkezdését javasolta.


A nap folyamán a Pedagógusok Szakszervezete - szintén Balog Zoltán kijelöléséről tájékoztatva - azt közölte MTI-vel, hogy a Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárral péntekre tervezett találkozó elmarad. Mint közleményükben írták: a tárgyalás időpontjáról, helyszínéről a hivatalos értesítést később fogják postázni. A közoktatásban működő ágazati szakszervezetek október 19-én jelentették be, hogy sztrájkbizottságot alakítottak. Ekkor tudatták, hogy hivatalos levélben tájékoztatják a kormányfőt a sztrájkbizottság megalakulásáról, és azt kérték, jelölje ki a tárgyalópartnert.


Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke azt mondta: követelésük, hogy január elsejével a közalkalmazotti bértáblán 20 százalékos emelést hajtsanak végre, függesszék fel az iskolák ekkortól tervezett állami átvételét, valamint a pedagógus-életpályamodell bevezetését. Szerdán egyetértésüket fejezték ki a pedagógusok sztrájkbizottságának követeléseivel a szakszervezeti konföderációk az MTI-hez eljuttatott közleményükben.


Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma képviselői által jegyzett dokumentum szerint a magyar pedagógusoknak a gyermekközpontú köznevelés kialakításáért, a helyi társadalomnak a nevelés és oktatás ügyeibe történő bevonásáért, az álláshelyek megtartásáért, az átalakítás és az ellátó rendszer teljes körű állami finanszírozásáért és nem utolsó sorban életkörülményeik javításáért folytatott küzdelme nemcsak jogos, hanem az ország érdekeit is szolgálja.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-11-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite