2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonPécs támogatja a rendőrségi nyomozást a főtér ügyében

Pécs támogatja a rendőrségi nyomozást a főtér ügyében


PécsEgy magánszemély fordult a rendőrséghez a kivitelezés miatt, a Híradó úgy tudja, az építkezés csaknem 300 millió forinttal került többe a tervezettnél. Pécs vezetése egyetértene, támogatná és minden segítséget megadna a város főterének átépítése kapcsán esetlegesen induló ügyészségi és rendőrségi nyomozáshoz.


Pécs és a pécsiek érdeke, hogy minél előbb tisztázzuk a múltat, tisztázzunk minden olyan gyanús ügyet - közbeszerzést, pályáztatást - amely valamilyen formában kárt okozott a városnak - közölte a polgármesteri kabinetiroda pénteken.
"A felelősöket meg kell találni és meg kell büntetni, hogy soha többet ne fordulhasson elő hasonló a városban. Le kell zárni a múltat egyszer és mindenkorra!" - olvasható a dokumentumban.
A közlemény szerint a "múlt lezárása" tavaly május óta folyik, Pécsett, az átvilágítások során is olyan információk birtokába jutottak, melyek számos büntetőfeljelentésre adtak alapot.

"Az EKF-beruházások tekintetében kész helyzetet örökölt a jelenlegi városvezetés, azaz a korábban lefolytatott pályáztatások, közbeszerzések nyerteseivel kénytelen dolgozni, a korábban elfogadott szempontrendszerek alapján" - közölte a kabinetiroda. Hozzátette, várják a nyomozóhatóság eredményeit és elvárják, a lehető legnagyobb szigorral járjanak el ezen ügyben is.

A pécsi Széchenyi térnek az Európa Kulturális Fővárosa program keretében folyó felújítása kapcsán egy magánszemély tett feljelentést az ügyészségen. Jekyné Wohlfarth Zsuzsanna, a pécsi rendőrkapitány helyettese megerősítette az MTI információját és elmondta: a városi ügyészség feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyben, az ezzel kapcsolatos teendőkkel pedig a városi rendőrkapitányságot bízta meg.

A rendőr alezredes hozzátette, az ügyészség külön feladatokat írt elő a rendőrség számára, hogy eldönthető legyen, fennáll-e, vagy sem bűncselekmény gyanúja. A rendőrség április 1-ig dönthet a nyomozás elrendeléséről.

Jekyné Wohlfarth Zsuzsanna a feljelentés részleteire nem kívánt kitérni. Az MTI úgy értesült: a magánszemély a főtér átépítésének előkészületeivel, a kivitelezésre kiírt pályázattal kapcsolatban vélt szabálytalanságokat felfedezni, kifogásolja továbbá a felhasznált anyagok, s a munkavégzés minőségét is. Az MTV Híradó úgy tudja, a feljelentésben szerepel még az is, hogy az építkezés csaknem 300 millió forinttal került többe a tervezettnél.

Papp Judit, Pécs főjegyzője azt mondta, a rendőrség már megkereste az önkormányzatot, amely a kért iratokat átadta a nyomozóknak. A Széchenyi tér több közeli utcával és térrel együtt az EKF-program beruházásai keretében, mintegy kétmilliárd forintból újul meg. A főteret a szilveszteri rendezvények és a januári EKF-megnyitó okán már tavaly átadták, a fejlesztés teljes egészében azonban csak idén tavasszal fejeződik be.

A téren megszűnik a parkolás, megerősítik, kicserélik a burkolatot, a járművek helyét különböző "élményelemek", köztük "zenélő kövek" veszik át, s elvégzik a teljes akadálymentesítést is.

2010-03-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite