2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonPedagógussztrájk: "elindult egy suttogó propaganda, ami a kádári időket idézi"

Pedagógussztrájk: "elindult egy suttogó propaganda, ami a kádári időket idézi"


Osztolyán Ágnes független képviselő szerint több helyen kirúgással fenyegették a sztrájkhoz csatlakozó tanárokat. Az LMP-s politikus szerint a pedagógusoknak nyomást kell gyakorolniuk a kormányra.

pedagogussztrajk


Az LMP véleménye szerint a pedagógusoknak nyomást kell gyakorolniuk az államra és a kormányra - jelentette ki keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján Osztolykán Ágnes. A független képviselő azt mondta, látható, hogy a hatalmon lévők csak az erőből értenek, ezért a tanároknak sztrájkolniuk kell, ha el akarják érni a jogos követeléseiket.


A politikus utalt arra, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) korábban gördülő sztrájkot hirdetett hétfőre, de ennek megkezdését még a múlt héten felfüggesztették. "A PDSZ nem mehet bele olyan sztrájkba, amelynek a feltételei nem tisztázottak 100 százalékig" - mondta akkor Mendrey László, a PDSZ elnöke, hozzátéve: szerdán munkaügyi bírósághoz fordult a szakszervezet, hogy mondja ki, a közoktatásban dolgozók nem kötelezhetőek az elégséges szolgáltatás biztosítására.


Eközben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tárgyalást kezdeményezett a PDSZ-szel az elégséges szolgáltatásról. Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár pedig arról beszélt, hogy okafogyottak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) sztrájkkövetelései, ugyanakkor örömmel fogadják, hogy az érdekvédelmi szervezet a munkabeszüntetést a megfelelő jogi keretek között akarja elindítani.


Osztolykán Ágnes azt mondta: az LMP információi szerint nem sikerül megegyezni és a kormányzati szereplők nem is tartják partnernek a PDSZ-t. Úgy értesültek, hogy beindult "egy suttogó propaganda, ami a kádári időket idézi", és több helyen kirúgással fenyegették a sztrájkhoz csatlakozó tanárokat.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-03-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite