2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyePelczné szerint Salgótarján és Nógrád megye is gyarapodni fog

Önkormányzat 2014 - Pelczné: az életben mindent ki kell érdemelni!


Pelczné Gáll Ildikó reményei szerint abból a hétezermilliárd forintból, amely az Európai Uniótól az elkövetkező években Magyarországra érkezik, Salgótarján és Nógrád megye is gyarapodni fog. A fideszes politikus, az Európai Parlament alelnöke pénteken a nógrádi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón azt is hangsúlyozta, "nincs vakszerencse, az életben mindent ki kell érdemelni".

Pelczné Gáll Ildikó

Pelczné Gáll Ildikó a magyar gazdaságpolitika eredményeiről szólva felhívta a figyelmet arra, hogy miközben az Európai Unió gazdasága 0,8 százalékkal nőtt, addig a magyar gazdaság 3,9 százalékkal erősödött az utolsó negyedévben.

"Mi is ott tartanánk, ha nem olyan gazdaságpolitikát folytatnánk, amely ugyan nem esik egybe az unió fő sodorvonalával, de a vállalkozókat, az önkormányzatokat és a lakosságot is levegőhöz juttatja" - fogalmazott.

A városban zajló fejlesztések megtekintése után Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP) polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Pelczné Gáll Ildikó azt mondta: a megújult utcákat, tereket látva jó most Salgótarjánba jönni, ám ehhez arra is szükség volt, hogy a város kormányzati segítséggel megszabaduljon adósságterheitől. Így az önkormányzat évente félmilliárd forintokat már nem a kölcsönök visszafizetésére, hanem fejlesztésekre költhet - tette hozzá.

Véleménye szerint a város gyarapodásának záloga Salgótarján Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Székyné Sztrémi Melinda, aki "csapatjátékos, aki együtt tud dolgozni a megyei vezetéssel, a fővárossal és a kormánnyal is".

Az Európai Parlament alelnöke az MTI kérdésére válaszolva közölte: az Európai Bizottság megválasztása és a magyarországi önkormányzati választások után is számítanak az Európai Unió szervezeteivel konfliktusokra.

"Ma már a magyar kormányhoz hasonlóan az Európai Unió is a gazdasági növekedést és a munkahelyteremtést tartja a legfontosabbnak, ám az eszközökben és módszerekben bizonyára továbbra is lesznek eltéréseink" - mondta Pelczné Gáll Ildikó.

Megjegyezte, biztos Navracsics Tibor uniós biztosi megválasztásában, valamint a Fidesz-KDNP számára sikeres idei két magyarországi választás után az önkormányzati választáson is bízik a pártszövetségük képviseletében indulók győzelmében.


Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-09-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite