2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyePéldátlan emberségről tesznek tanúbizonyságot Bátonyterenyén

Példátlan emberségről tesznek tanúbizonyságot Bátonyterenyén


Szervezete feladta a gigászi küzdelmet, meghalt Kecskés Józsi, Keca, a bátonyterenyei házrobbanás legsúlyosabb sérültje. A Nógrád24.hu elsők között számolt be a tragédiáról és azóta is folyamatosan tudósítunk a szörnyű tragédiáról. A Kecskés család tragédiája egy város, egy megyét, sőt egy országot hozott össze, hiszen mindenki példátlan emberségről tesz tanúbizonyságot! Tehetnénk e mindezt másként, amikor a családfő gyermekét mentette az égőházból, feláldozva önmagát.

kecskes_csalad


Kecskés József, Keca most már az örök vadászmezőkről néz le ránk. Családtagok, barátok, a város polgárai mélyen gyászolják a családját szerető, tisztességes, embertársait mélységesen tisztelő családfőt. Egy ország gyászolja most őt, miközben felesége Évike és kisfia Kristóf az életükért küzdenek, immáron nélküle. Mint ahogyan a Nógrád24.hu beszámolt róla a Kecskés család háza péntek este, egy hatalmas robbanás nyomán dőlt romba. Kecskés Józsi igazi hősként mentette szeretteit, és miután kisfiukat és Évát biztonságban tudta, még visszament a lángok közé, hogy próbálja megfékezni a lángokat. A férfinek csaknem teljes teste megégett, az orvosok nem sok esélyt jósoltak neki a kórházba szállítása után. Mindhármukat mélyaltatásban tartották, ám a férfi tegnapra meghalt.


Információink szerint a feleség még mindig életveszélyes állapotban van, és mély altatásban tartják őt a Szent István kórház égési intenzív osztályán. Kisfiukat a hat éves Kristófot a Bethesda kórházban ápolják, őt is altatják. Bár állapota stabil, nagyon súlyos égési sérüléseket szenvedett. Már két műtétet végeztek rajta, de még operációk sora vár rá .


A tragédia után a család összes barátja, a szomszédok és ismerősök nem csak péntek éjjel álltak helyt, amikor segítettek a menekülésben, de azóta is példátlan emberségről tesznek tanúbizonyságot. Bátonyterenyén hétfőn rendkívüli véradást szerveztek, hiszen rengeteg plazmára van szükség - Éviék kezeléséhez. A nagybátonyi sportcentrumban kupakgyűjtésbe fogtak, Józsi barátai jótékonysági estet szerveznek, a Facebookon pedig támogató csoport szerveződött.


A Kecskés család háza, szinte porig égett, nem maradt semmijük és mára a családfő is elment, nincs többé! A család arra kér mindenkit, hogy imádkozzon Évikéért és Kristófért. Mi pedig arra kérünk mindenkit, aki csak tudd segítsen a Kecskés családon, akár 100 vagy 1000 forinttal is!


ÍGY SEGÍTHET A CSALÁDNAK
Sajóvölgye Takarékszövetkezet: 55400101-36044702 A betétszámla tulajdonosa: Bogár Tiborné (József testvére)

 

Forrás: NÓGRÁD24

Fotó: Facebook

2014-03-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite