2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonKvótareferendum - Péntekig lehet mozgóurnát igényelni

Kvótareferendum - Péntekig lehet mozgóurnát igényelni


Péntekig kérhet mozgóurnát a helyi jegyzőtől a mozgásában egészségi állapota vagy fogyatékossága miatt gátolt választópolgár, ezt követően már csak az országos népszavazás napján, október 2-án a szavazatszámláló bizottsághoz fordulhat ezzel a kérelemmel.

szavazketto

A mozgóurna iránti kérelmet a szavazóköri névjegyzékben szereplő, mozgásában egészségi állapota, fogyatékossága vagy fogva tartása miatt gátolt választópolgár nyújthat be szeptember 30-án 16 óráig a helyi választási iroda vezetőjének, a jegyzőnek.

Mozgóurnát személyesen, levélben, illetve a www.valasztas.hu oldalon online lehet igényelni. A mozgóurnát csak olyan címre lehet kérni, amely ugyanazon szavazókörben található, ahol a választópolgár lakik.

Arra hivatkozva nem lehet mozgóurnát kérni, hogy valaki a munkavégzése miatt nem tud elmenni a szavazókörbe.

A szavazás napján a lakóhely szerinti szavazatszámláló bizottságtól lehet kérni a mozgóurnát, de csak 15 óráig. Ha a mozgóurna iránti kérelmet - az ehhez szükséges nyomtatvány letölthető a www.valasztas.hu oldalról - a választópolgár saját kezűleg aláírta, akkor a kérelmet bárki beviheti a szavazóhelyiségbe, nem kell ehhez meghatalmazás.

A szavazás napján a mozgóurnát a szavazatszámláló bizottság két tagja viszi ki a szavazókör területén belül úgy, hogy az urna a szavazókör este 7 órai zárására visszaérkezzen.

Fontos, hogy aki mozgóurnát kért, a szavazókörben "hagyományos módon" nem szavazhat, kizárólag mozgóurnával.

 

Forrás: MTI2016-09-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite