2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonPénzbehajtás bűnszervezetben?

Pénzbehajtás bűnszervezetben?


Navracsics TiborNehezen hihető, hogy az MSZP vezérkara bármilyen szempontból is ártatlan lenne a BKV-nál kirobbant korrupciós ügyekben - fogalmazott Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján. Navracsics szerint vannak már akik belefásultak az MSZP-s politikusokat érintő korrupciós ügyekbe és úgy gondolják, hogy a naponta kirobbanó botrányok már újat nem hozhatnak, de mint mondta: a tegnapi nap azért mégis újat hozott.


A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett Balogh Zsolt, a BKV volt vezérigazgatójának az egyik napilapnak adott interjújára, amelyben beszámolt a BKV-nál történő korrupcióról. Navracsics Tibor ezzel kapcsolatosan megfogalmazta, hogy ez már több mint a Zuschlag, Horváth Klára és egyéb más szocialista politikusokat érintő korrupciós ügyek, mivel Balogh egy olyan mechanizmusról számolt be, egy olyan pénzbeszedő gépezetről, amely nehezen hihetővé teszi azt, hogy az MSZP vezérkara bármilyen szempontból is ártatlan lenne, és ne tudott volna erről a dologról.

A fideszes politikus szerint tehát kizárt, hogy az MSZP elnöksége ne tudott volna Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes BKV-val kapcsolatos korrupciós ügyeiről. Mint mondta, a szocialista párt egy olyan elnökséggel nem tud megújulni, amely folyamatosan mentegetőzik és bagatellizálja ezeket a korrupciós ügyeket.

Az MSZP mára a korrupció szinonimájává vált, az MSZP elnöksége eltűri, támogatja, szemet huny, adott esetben cinkosa is Hagyó Miklós és más korrupt szocialista politikusok tevékenységének. Az MSZP megújulásról szóló szlogenjei csak az elterelést szolgálják a pénzbeszedő gépezetről, és a baloldal nem tud megújulni ilyen elnökséggel, amely folyamatosan mentegetőzik és bagatellizálja ezeket a korrupciós ügyeket - fogalmazott Navracsics Tibor.

Szerinte akkor, ha a szocialisták valóban új fejezetet akarnak nyitni a politikában, meg kell szabadulniuk azoktól a vádaktól és gyanús körülményektől, amelyhez hasonlók eddig egy pártot sem értek ilyen mértékben. Hozzátette, hogy a demokrácia lényegét támadja meg a korrupció, és az a párt is a demokráciát támadja, amely eltűri a korrupciót, nem határolódik el attól és az abban részt vevő politikusoktól.

A Fidesz frakcióvezetője szerint Hagyó Miklós nagy valószínűséggel azért nem mondott le parlamenti mandátumáról, és az MSZP elnöksége azért nem mondatta le őt országgyűlési képviselőségéről, hogy "ha csak időlegesen is", de a mentelmi joga mögé bújhasson.

Az MSZP azért hagyta meg Hagyó Miklós országgyűlési képviselői státusát, mert tudja: mivel az Országgyűlés a választásokig már nem ülésezik, nincs mód arra, hogy felfüggessze a politikus mentelmi jogát - mondta a Fidesz frakcióvezetője.
Navracsics Tibor kijelentette: Hagyó Miklósnak le kell mondani parlamenti mandátumáról.

Újságírói kérdésre válaszolva a frakcióvezető közölte: a szakpolitikusi vitára invitáló MSZP-s felkérésre válaszolni fognak, és ha a címzettek megkapták a levelet, akkor az abban foglaltakat nyilvánosságra hozzák.

 

2010-03-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite