2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyePénzhamisítókat fogtak el a salgótarjáni rendőrök

Pénzhamisítókat fogtak el a salgótarjáni rendőrök

rendĹ‘rsĂ©gi autĂł2010. október 7-én a délutáni órákban Salgótarján, Zagyvaróna városrészben lévő szórakozóhelyen egy 19 éves fiú és társa egy hamisnak látszó 20.000 Ft-os bankjeggyel akart fizetni, melynek valódiságát az eladónő ellenőrizte és arról megállapította, hogy az feltehetően hamis.


Miután ezt közölte a vendéggel, az társával együtt kiszaladt a helyiségből. Majd az eladónő azonnal értesítette a rendőrséget, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőrei a fiút rövid időn belül elfogták és előállították.
Miután a rendőrkapitányságon is megállapítást nyert, hogy a bankjegy hamis, a 19 éves fiút hamis vagy meghamisított pénz forgalomba hozatalával elkövetett pénzhamisítás miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
A beszerzett adatok és információk alapján megállapítást nyert továbbá, hogy a fiatalember által is felhasznált hamis bankjegy készítésével egy 33 éves és egy 21 éves salgótarjáni férfi gyanúsítható megalapozottan.
Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján gyanúsítottak összesen 5 db 20.000 és 3 db 5.000 Ft-ost készítettek 2010. szeptember 30. és október 3. közötti időszakban otthonaikban. A tapintással és ránézésre is érzékelhetően hamis bankjegyeket számítógépeikhez csatlakoztatott nyomtatóikkal nyomtatták a személyek, majd a hamis bankjegyek értékének feléért értékesítették azokat.
A két salgótarjáni férfit is elfogták a salgótarjáni rendőrök, akiket pénzhamisítás miatt gyanúsítottként hallgattak ki. Őrizetbe vételükről intézkedtek, és előzetes letartóztatásukra tettek előterjesztést az illetékes ügyészség felé.
A nyomozás jelenleg szakértők bevonásával folyamatban van, keresik a további elkövetőket és sértetteket.
A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kéri mindazok jelentkezését, akik ilyen, vagy hasonló jellegű bűncselekmény elkövetéséről tudomással bírnak segítsék a nyomozást és tegyék meg bejelentéseiket az ingyenesen hívható 112, vagy 107-es telefonszámon.

Forrás: NMRFK/HÍR PORT24

2010-10-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite