2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonPercekig kiabált az ablakban a nyolcadik emeltről kizuhant kislány

Percekig kiabált az ablakban a nyolcadik emeltről kizuhant kislány


kizuhant kislányA hatéves gyermek egyedül volt otthon nagykanizsai lakásukban, a szomszédok plédekkel, ágyneműkkel próbálták megakadályozni a tragédiát.


A részletek egyelőre homályosak, de annyi már biztos, hogy szülei egyedül hagyták otthon azt a hatéves kislányt, aki kizuhant nagykanizsai, 8. emeleti lakásuk konyhaablakából hétfő délben - közölte a Zala megyei rendőrség.


A baleset a Zemplén Győző utca egyik tízemeletes épületénél történt. Szemtanúk először a tűzoltókat értesítették, mert azt látták, hogy a gyerek egy ablakból lóg ki fejjel lefelé, a segélyhívás után azonban szinte azonnal kizuhant, az épület tövébe, felázott talajra esett. Egyesek szerint egy földkupac mentette meg az azonnali haláltól, mások szerint az, hogy fennakadt egy párkányon, és csak azt követően zuhant le. A szemtanúk azt mondták: a gyermek több mint öt percig sírt és kiabált az ablakban. Többen is a segítségére siettek: paplanokat és plédeket hoztak a lakásból, de mire leértek az ágyneművel, a kislány kizuhant.


A szerencsétlenül járt gyermeket a helyszínre érkező mentők újraélesztették, azonban a nagykanizsai kórház orvosainak minden erőfeszítése ellenére belehalt sérüléseibe. A tragikus haláleset körülményeit a nagykanizsai rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A kislány eszméletlen állapotban volt, amikor a mentők a kórházba vitték. Még a tragédia helyszínén intubálták, de már leállt a vérkeringése és a légző rendszere; az orvosok két órán át próbálták újraéleszteni - mondta Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház orvos-igazgatója - aki maga is részt vett a gyermek újraélesztésével próbálkozó csoport munkájában.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-08-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite